[2.0 ABK] szarpanie,dziwnie trzesienie autem
[2.0 ABK] szarpanie,dziwnie trzesienie autem
witam jestem tu nowy i mam 2 problemy z autem audi b4 avant 1 to szarpanie autem podczas przyspieszania w granicach obrotow od 1000 do 3000?? 2 problem to trzesienie i telepanie prawie calym autem podczas predkosci ponad 80km/h trzesie kierownica i lewarkiem do zmiany biegow i ogolnie calym przodem auta?? bede wdzieczny za wszystkie imformacje co moze byc nie tak?? pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 10 sie 2010, 16:19 przez kielekk22, łącznie zmieniany 1 raz.
trzęsienie autem
witam panów podłącze się do tematu u mnie jest to samo tylko po przekroczeniu 80tki trzęsie samochodem i kierownicą poduszki ok gumy ok przy małych prędkościach jest dobrze nie wali kierownicą i nie telepie samochodem zastanawia mnie duża ilość odważników na feldze.
AVANT B4 2.0
[ Dodano: 2010-08-21, 22:24 ]
dodam jeszcze że przy skręcie w lewo lub w prawo trzęsienie ustaje
AVANT B4 2.0
[ Dodano: 2010-08-21, 22:24 ]
dodam jeszcze że przy skręcie w lewo lub w prawo trzęsienie ustaje
- percevalle
- Audi 80 Klub
trzesienie autem
AVANT B4 2.0
Byłem na wyważeniu i wulkanizacja powiedziała że koła są dobrze wyważone choć ciężarków jest sporo ręce opadają żadnych luzów wszystko jest ok a telepie jak żydem po sklepie.
Byłem na wyważeniu i wulkanizacja powiedziała że koła są dobrze wyważone choć ciężarków jest sporo ręce opadają żadnych luzów wszystko jest ok a telepie jak żydem po sklepie.
witam mialem kiedys podobny przypadek choc nie z audi,byla to astra IIkombi tez podobne objawy,okazalo sie ze przegub przy skrzyni byl walniety.ale przyczyn moze byc wiele, poloska moze byc tez krzywa,cos w skrzyni,przyczyn moze byc naprawde duzo sprawdz sruby ktorymi przeguby sa przykrecone do skrzyni moze sa luzne
trzesienie autem
ok wszystko posprawdzam czy pól oś może dopiero sie odzywać po 80tce jadę jutro na kanał i posprawdzam jutro dam znać co go bolało
pozdrawiam.
pozdrawiam.
trzesienie autem
Właśnie chodziło mi to po głowie żeby zacząć od opon wsadzę go jutro na zimówki i zobaczę czy będzie różnica może jest jakiś niewidoczny guz.
[ Dodano: 2010-08-23, 23:08 ]
no i się wyjaśniło wsadziłem audika na zimówki nowe gumy i jak by z taśmy produkcyjnej zjechał okazało się że w środku opony popenkały włukna i utworzył się guz albo coś podobnego dzięki panowie za podpowiedz POZDRAWIAM. <ok>
[ Dodano: 2010-08-23, 23:08 ]
no i się wyjaśniło wsadziłem audika na zimówki nowe gumy i jak by z taśmy produkcyjnej zjechał okazało się że w środku opony popenkały włukna i utworzył się guz albo coś podobnego dzięki panowie za podpowiedz POZDRAWIAM. <ok>