Witam,
Szukam schematu dla podłączenia klimatyzacji w B3. Posiadam modem na którym jest
uruchomienie klimy i włączenia nawiewu wewnętrznego. Spaliłem stary modem podczas podłączania a mam już nowy sprawny. Muszę nawiązac do tego ,że z klimy są 4 kabelki w jednym kolorze i nie mam kostki do modemu i tutaj problem. Trundo podłączyć to bez odpowiedniego schematu a mechanicy nie chcą się podjąć tego zadania i ja to rozumię.
dzięki za pomoc , pozdro...
[B3] Szukam schematu do klimy
-
- Forum Audi 80
[B3] Szukam schematu do klimy
Ostatnio zmieniony 28 lip 2010, 18:07 przez never_tomek, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
wielkie dzięki za schematy ale przeglądając je nie bardzo się orientuję chociaż wydaje mi się ,że to jest schemat do innej instalacji. Potrzebuję to żeby pokazać elekryktowi bo potrzebuje schematów żeby to podłączyć . Moja klima posiada sterownik na którym są dwa przyciski n/a i REC chyba jakoś tak i z tego sterownika wychodzi 5 pinów ale mam tylko 4 przewody . Powinna w tam byc kostka ale niestety jej nie ma. Przejżę dokładniej te schematy ale naprawdę dziękuję za pomoc.
- Audi Sport
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Ziemor, myślę że dałoby się tylko to nie będzie to zbyt bezpieczne dla klimy. Są tam dwa czujniki ciśnienia, jeden włącza II bieg wentylatorów jeśli wzrośnie ciśnienie (ale można od razu dać włączanie II biegu) a drugi czujnik wyłącza klimę jeśli jeszcze bardziej wzrośnie ciśnienie (brak/mało/za dużo czynnika chłodniczego). Czujnik II biegu jest podłączony pod przekaźnik II biegu wentylatorów bez żadnego modułu a do wyłączania klimy po zbytnim wzroście ciśnienia można by coś wykombinować.
I jeszcze czujnik temperatury aby w zimie klima nie działała.
I jeszcze czujnik temperatury aby w zimie klima nie działała.