[ALL] Wysuwające się łożysko z piastą ze zwrotnicy
- elektronic
- Forum Audi 80
- Imię: Wiesław
[ALL] Wysuwające się łożysko z piastą ze zwrotnicy
Problem jak w temacie. Dotyczy wysuwającego się z biegiem czasu, a właściwie to z przebiegiem, łożyska w zwrotnicy. A co za tym idzie tarcza trze o jarzmo. Ten konkretny przypadek miał miejsce w mojej B4 2.0E Czy spotkał się ktoś kiedyś z czymś takim w jakimkolwiek aucie? Piszę miał miejsce, bo nie chcąc tracić czasu, kupiłem zwrotnicę używkę od chyba ABT (bo nie było wyboru w okolicy) i dałem do mechanika na wciśnięcie nowego łożyska, bo tamto to był już szrot totalny i problem już nie występuje. Nie pasowała jednak tylko osłona tarczy ani od ABK (inaczej były otwory) ani od ABT (bo tarcze mam przecież grubsze) i jeżdżę bez. Jednak ostatnio wykopałem ponownie tę zwrotnicę i zastanawiam się czy dałoby się to naprawić, bo przy wymianie osłon przegubów zauważyłem że w tej zwrotnicy z ABT łożysko jakoś ciężko chodzi (mimo że nie jest stare) w porównaniu z tym z ABK. Tak więc czy da się usunąć tę usterkę w jakiś rozsądny sposób, czy lepiej szukać innej zwrotnicy? Łożysko w tej aktualnie używanej też już chyba się kończy, więc może by pomogła sama wymiana łożyska w tamtej? Czekam na jakieś pomysły starszych i mądrzejszych.
- elektronic
- Forum Audi 80
- elektronic
- Forum Audi 80