[80 B3] zawieszenie ta technix
-
- Forum Audi 80
[80 B3] zawieszenie ta technix
Witam orientuje się ktoś możne o ile cm obniża kit o symbolice 10-036 w/w firmy?Ile mniej wiecej kilometro trzeba przejcechac zeby sie kit ulozyl na aucie?Troche glupie pytania ale juz wyjasnie dlaczego.Podobne zawieszenie wkladalem do golfa II i po załozeniu auto stalo wysoko ale jak troche pojezdzilem moze z 5 km to usiadlo i bylo ok a dzisiaj jak zalozyłem do audiny to niestety po przejechaniu znacznie wiekszej ilosci kiloketrow auto nie siadlo.Podejrzewam ze poprostu doszlo do pomylki zamiast 60/40 dostalem 40/40.Dzwonilem do kolesia od ktorego kupowalem ale info bede mial dopiero w przyszlym tygodniu.Moze ktos z Was tez ma taki kit i wie o ile obniza.Pozdrawiam
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
Jak dla mnie ciecie zwoju sprezyn jest lekkim nieporozumieniem. Jesli ktoś kupi odpowiednie sprezyny i amory to auto ładnie lezy. Jesli ktos ma w swoim aucie silnik 1,8 a sprezyny lub amory kupuje na allegro do silnika 2,3 to nic dziwnego, ze to auto stoi jak stoi.
Wejdz sobie na strone firmy db tuning oni maja najmniejsze ceny amorów i sprezyn do kazdego rodzaju auta a przy okazji znają sie na tym co sprzedają, wię zawsze można sie podpytać o pewne rzeczy. Mozna powiedziec, że inni kupują amory od nich i sprzedają na allegro. Oczywiście drożej. =D
Wejdz sobie na strone firmy db tuning oni maja najmniejsze ceny amorów i sprezyn do kazdego rodzaju auta a przy okazji znają sie na tym co sprzedają, wię zawsze można sie podpytać o pewne rzeczy. Mozna powiedziec, że inni kupują amory od nich i sprzedają na allegro. Oczywiście drożej. =D
Jakiej jakości są te zestawy TA-Technix? Nie są drogie, ale zastanawiam się czy wkładać coś takiego do autka 1 amorek TA do mojego autka kosztuje na allegro 240, Bilstein B6 po zniżkach 450 więc na sztuce jakieś 200zł oszczędności, tyle tylko czy mi się nie rozpadnie po chwili bo wole dołożyć 200 i mieć spokój.
http://www.mts24sklep.pl/
tam znajdziesz amory bilsteina jeszcze taniej, ja tam kupowalem B8 do siebie
tam znajdziesz amory bilsteina jeszcze taniej, ja tam kupowalem B8 do siebie
ja mam z przodu amory ta technix i sprężyny niebieskie AP -60mm i musze powiedzieć że jak tylko założyłem to był jakieś 300km dziwnie miękkie, (wcześniej jakiś czas miałem wybite wylane ori amori i było twardo) a teraz chyba sie ułożyły bo jest dość mocno twardo, no ale w sumie to tak obiecywali że będą twardsze. Jak na tą kasę to nie ma tragedii.
Witam, mam takie pytanie, założyłem na przód amorki TA-Technix na sprężynach AP -60 a wcześniej miałem KYB jakieś zwykłe olejowe. Przed wymianą auto siedziało te 60 mm niżej ale po złożeniu zawieszenia na nowych amortyzatorach auto podniosło się o dobre 20 mm. Teraz moje pytanie, czy może być tak że auto siedzi na odbojach czy po prostu z amortyzatorami jest tak samo jak ze sprężynami że potrzebują czasu by się
"ułożyć" ? Odboje mam zamontowane takie jak w linku
http://allegro.pl/oslony-i-odboje-przod ... 52424.html
"ułożyć" ? Odboje mam zamontowane takie jak w linku
http://allegro.pl/oslony-i-odboje-przod ... 52424.html
Stare amory były seryjne a obecne są o skróconym skoku gazowo-olejowe. Od 2,5 roku jak nim jeździłem to ciągle zawieszenie bylo na tej samej wysokości a wymieniłem stare bo jeden zaczął lac. ale wyskokośc po obu stronach była taka sama. Teraz po wymianie po obu stronach jest właśnie tak z 20 mm wyżej, ale przecież z tego co mi wiadomo amorki nie mają wpływu na wysokośc zawieszenia. Dlatego stąd moje podejrzenie, że może siedzie na odbojach. Może wie ktoś z was jaką wysokośc powinien miec odbój przy sprężynie -60 by amorek mógł pracowac normalnie ?