B4 [ABK] Gdzie powinien być podłączony przewód?
B4 [ABK] Gdzie powinien być podłączony przewód?
Witam. W moim silniku jest nigdzie nie wpięty wężyk. Wygląda jak od podciśnienia. jest wpięty z jednej strony od ściany grodziowej w wąż płynu chłodniczego idącego do nagrzewnicy (są tam dwa obok siebie, jeden idzie do serwa a drugi u mnie wisi). Prośba do posiadaczy ABK w lokalizacji ww wężyka. (na zdjęciu zaznaczony jest ten drugi wężyk który mam podłączony a mi chodzi o ten co jest koło niegu na wężu wody) Z góry dzięki za pomoc.
- sylwester28ET
- Forum Audi 80
Posiadam tylko takie zdjęcie silnika ale na nim właśnie nie widać owego przewodu. Ten co zaznaczyłem idzie od serwa i dochodzi do gumowego węża idącego do nagrzewnicy a dosłownie 1cm od niego jest podłączony ten co wisi luźno ( też didzie do tego samego węża). Troche ten opis zagmatwany ale może ktoś zrozumie.
Z chęcią bym pomógł, ale z opisu zrozumiałem, że wąż nie jest podciśnieniowy tylko wodny.
Ogólnie to tak jakbym miał na odległość wytłumaczyć zainstalowanie sterownika do centralnego zamka opisując tylko kolorki przewodów, a nie miejsce gdzie należy je podłączyć.
Załącz zdjęcie z tym wężem, skąd wychodzi to dostaniesz odpowiedź od mnie lub od kolegów, jeśli będą szybsi
Ogólnie to tak jakbym miał na odległość wytłumaczyć zainstalowanie sterownika do centralnego zamka opisując tylko kolorki przewodów, a nie miejsce gdzie należy je podłączyć.
Załącz zdjęcie z tym wężem, skąd wychodzi to dostaniesz odpowiedź od mnie lub od kolegów, jeśli będą szybsi
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Pewnie ma takie coś montowane poza fabryką jak w tym temacie: https://audi80.pl/b4-28-aah-przewody ... t47236.htm
ten zaworek z dwoma wężami przykręca się do silnika albo gdzieś do węża układu chłodzenia.
ten zaworek z dwoma wężami przykręca się do silnika albo gdzieś do węża układu chłodzenia.
Wstawiam fotke.
[ Dodano: 2013-01-09, 18:36 ]
Wydaje mi sie że ten przewód powinien być wpięty w coś takiego bo mam to przykręcone do przedniego pasa ( fotka jest zapożyczona z forum) Kolega aldi ma chyba racje.
[ Dodano: 2013-01-09, 18:41 ]
I jeszcze jedna fotka
[ Dodano: 2013-01-09, 19:25 ]
A gdzie idzie ten przewód zaznaczony czerwoną strzałką?
[ Dodano: 2013-01-09, 19:50 ]
A gdzie moge kupic takie kapturki gumowe zazanaczone w żółtym kółku na ostatniej fotce?
[ Dodano: 2013-01-09, 18:36 ]
Wydaje mi sie że ten przewód powinien być wpięty w coś takiego bo mam to przykręcone do przedniego pasa ( fotka jest zapożyczona z forum) Kolega aldi ma chyba racje.
[ Dodano: 2013-01-09, 18:41 ]
I jeszcze jedna fotka
[ Dodano: 2013-01-09, 19:25 ]
A gdzie idzie ten przewód zaznaczony czerwoną strzałką?
[ Dodano: 2013-01-09, 19:50 ]
A gdzie moge kupic takie kapturki gumowe zazanaczone w żółtym kółku na ostatniej fotce?
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Masz klimę?winiar pisze:A gdzie idzie ten przewód zaznaczony czerwoną strzałką?
Najprędzej na szrocie z podobnego auta, najprościej weź kawałek wężyka z jednej strony wsadź jakąś śrubkę aby zatkać a drugą nasadź na wolny króciec.winiar pisze: A gdzie moge kupic takie kapturki gumowe zazanaczone w żółtym kółku na ostatniej fotce?
Mam klime.
[ Dodano: 2013-01-09, 20:32 ]
Pomału łapie o co chodzi. Trzeba to ustrojstwo wywalić, zaślepić króciec przy serwie tylko nie wiem jeszcze co zrobić z przewodem który idzie od tego ustrojstwa (zdj. nr 3) do przewodu gumowego podłączonego do kolektora ssącego (zapewne też zaślepić).
[ Dodano: 2013-01-10, 18:13 ]
Dzięki aldi za naprowadzenie mnie na trop tego wynalazku co był u mnie zamontowany. Już sie go pozbyłem.
[ Dodano: 2013-01-09, 20:32 ]
Pomału łapie o co chodzi. Trzeba to ustrojstwo wywalić, zaślepić króciec przy serwie tylko nie wiem jeszcze co zrobić z przewodem który idzie od tego ustrojstwa (zdj. nr 3) do przewodu gumowego podłączonego do kolektora ssącego (zapewne też zaślepić).
[ Dodano: 2013-01-10, 18:13 ]
Dzięki aldi za naprowadzenie mnie na trop tego wynalazku co był u mnie zamontowany. Już sie go pozbyłem.