[B4 ABM+lpg] Brak płynności podczas jazdy.
[B4 ABM+lpg] Brak płynności podczas jazdy.
Witam. Zapewne w nie odpowiednim miejscu piszę, ale od paru minut próbowałam dopasować się do danego tematu i jak widać nie przyniosło to żadnegop skutku. Ale do rzeczy, jestem posiadaczką audi80b4, 1.6 benzyna - gaz. Od jakiegoś czasu mam pewien problem, podczas jazdy spadały mi diametralnie obroty, mechanik wymienił świece i było wszystko dobrze.. do czasu.. kilka dni temu na pięknej prostej dodałam znacznie gaz, zmieniłam bieg i.. pedał niemalże wbiłam w ziemie a samochód hmm kolokwialnie mówiąc "zamulił" bez odzewu, obroty stały w miejscu, wręcz delikatnie spadały z racji tego że hmm w moim odczuciu nie załapywało gazu, po chwili odpuszcza i lece jak na turbo odpalaczu.. niczym Vin Diesel w szybkich i wściekłych. Byłam u mechanika, zmienił uszczelkę, trójdzielnik i kilka nieznanych mi części, uszczelniając przewody itp. i było cudownie :mrgreen: chodzi ciuchutko, stabilnie trzyma się jezdni mMmm ale.. po kilku dniach problem z "turbo odpalaniem" powrócił.. bywają dni, że wszystko jest dobrze, a po jakim czasie problem powraca.. czy ktokolwiek ma jakiekolwiek podejrzenia względem ewentualnej usterki?:) z góry dziękuje za każdą podpowiedz !
Ostatnio zmieniony 06 cze 2012, 17:53 przez migotka787, łącznie zmieniany 2 razy.
- damianek1234561
- Forum Audi 80
damianek1234561 pisze:czesc hmm rozumiem ze raczej masz b3 1.6 benzyna a czy masz gaz? i musimy wiedziec czy jest do gaznik czy wtrysk wielopunktowy?
[ Dodano: 2012-06-02, 16:16 ]
a no i wypadalo by sie przywitac w odpowiednim dziale i zastosowac "tagi" przeczytaj wpierw regulamin bo temat poleci....
b4, 1994 r. benzyna + gaz. Hmm z tego co kiedyś usłyszałam przy okazji szukania pewnej częsci to wtryski, hmm . Przepraszam.. spróbuję naprawić błąd