Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[Audi B4 2.0 LPG 90KM] problem z elektryką?

Wszystko inne co nie pasuje do w/w kategori a jest związane z silnikami benzynowymi i LPG
ODPOWIEDZ
mateusik18
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[Audi B4 2.0 LPG 90KM] problem z elektryką?

Post autor: mateusik18 » 24 paź 2011, 14:22

Witam Wszystkich!
Na wstępie chciałbym zaznaczyć że jestem tutaj nowy i za wszystkie niedociągnięcia przepraszam. Nigdy nie miałem problemów z moją "Beczką", dostałem ją w spadku od rodziców i przez 5lat jeździłem aż do wczoraj.
Jest Audiówka z 1994r. z silnikiem 2.0 90km z elektryki posiada jedynie el. szyberdach i centralny zamek. Mój problem polega na tym że podczas jazdy samochód po prostu zgasł, brat mnie ściągnął do domu, wczoraj udało mi się ją uruchomić przejechałem jakieś 3km i zobaczyłem ze spod kierownicy coś się kopci i samochód zatrzymał się jak poprzednio.
Nie mogołem sam poszukać mechanika (praca, studia) ale mój brat trochę pojeździł i wszędzie mu powiedzieli że nie będą się podejmować naprawy "cała elektryka siadła" i jest to nieopłacalne.
Pomóżcie Panowie, powiedzcie co to może być, czy naprawdę nie opłaca się tego robić?
Ostatnio zmieniony 25 paź 2011, 00:13 przez mateusik18, łącznie zmieniany 1 raz.

Audi 80 Polska
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Andrzej Cz
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan quattro
Silnik: 2.8 AAH

Post autor: Audi 80 Polska » 25 paź 2011, 00:12

Jeśli "cała elektryka siadła" to raczej trochę roboty będzie :-P

Nie widać co jest spalone? Może fajczy się kostka stacyjki...

Jak duże są szkody to można pobawić w poszukanie dawcy i przełożenie całych wiązek elektrycznych.

mateusik18
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: mateusik18 » 27 paź 2011, 12:00

Kurcze a mogłoby tak być że to przez tą kostkę się tak z nim dzieje? Bo w sumie dlaczego miała by cała elektryka siąść nić grzebane nie było w nim, w sumie raz już dymek poszedł gdzieś z okolic stacyjki ale to w sumie było z rok temu. Nie mogę teraz tego sprawdzić bo jestem w Lublinie a Audiówka stoi u rodziców garażu. Sprawdzę to w piątek i dam znać mam nadzieję że to ta kostka:)

Awatar użytkownika
Bastek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Bastek » 25 lis 2011, 09:24

mateusik18, ja miałem taki objaw w swoim poprzednim aucie... Wystarczyło wymienić kostkę stacyjki za parę złotych i po sprawie. Taką operację sam sobie jesteś w stanie wykonać. Jeżeli to nie pomoże, to przynajmniej wyeliminujesz jedną z przypuszczalnych przyczyn...
A dla panów elektryków/mechaników pozdrowienia :-P

ediaudi
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: ediaudi » 25 lis 2011, 12:42

witam serdecznie mam pytanko??????mam audi b3 z 89roku auto ma wstawiaony gaz...mam problem z gazem auto duzo mi bierze gazu nawet 17 lit.na 100kilometry.na zbiorniku 40l co wchodzi 30l robie ok 200kilosow...mam nowy parownik ale to nic nie dajie na starym mi palił 13 litrow,,ale obroty skakały...auto jest na gazniku,,,na paliwie idzxie ale mi go zamula...i nierwiem co robic zaden gazownik nie umi mi tego wyregulowac??? :cry: mowi wymienilem kable swiece ...zapłon przestawilem,,,i jestem nadal w dołeczku...nic sie nie zmienia...masakra moze ktos mi powie co mam zrobic??? ;-)

Awatar użytkownika
Bastek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Bastek » 25 lis 2011, 17:03

ediaudi, po pierwsze użyj szukajki, po drugie to jest temat o problemach z elektryką, a nie z gazem :roll:

Awatar użytkownika
Lukaszbroz
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Re: [Audi B4 2.0 LPG 90KM] problem z elektryką?

Post autor: Lukaszbroz » 28 lis 2011, 16:40

mateusik18 pisze:Witam Wszystkich!
Na wstępie chciałbym zaznaczyć że jestem tutaj nowy i za wszystkie niedociągnięcia przepraszam. Nigdy nie miałem problemów z moją "Beczką", dostałem ją w spadku od rodziców i przez 5lat jeździłem aż do wczoraj.
Jest Audiówka z 1994r. z silnikiem 2.0 90km z elektryki posiada jedynie el. szyberdach i centralny zamek. Mój problem polega na tym że podczas jazdy samochód po prostu zgasł, brat mnie ściągnął do domu, wczoraj udało mi się ją uruchomić przejechałem jakieś 3km i zobaczyłem ze spod kierownicy coś się kopci i samochód zatrzymał się jak poprzednio.
Nie mogołem sam poszukać mechanika (praca, studia) ale mój brat trochę pojeździł i wszędzie mu powiedzieli że nie będą się podejmować naprawy "cała elektryka siadła" i jest to nieopłacalne.
Pomóżcie Panowie, powiedzcie co to może być, czy naprawdę nie opłaca się tego robić?
Ostatnio miałem ten sam problem z ojca autem (identyczny silnik jak piszesz) zapalił się przewód załączenia przekaźnika pompy paliwa (trudno to określić bo wiązka zlała się w jeden kabel) auto odpalało dopiero kiedy ściągnęło się przewód zapłonowy i iskra strzeliła w korpus (bardzo bardzo dziwne). Remont tego nie należy do przyjemnych gdyż trzeba wyrzucić całą instalacje silnika i włożyć druga. Po takim zabiegu auto zapaliło i jeździ. Zdejmij półkę pod nogami kierowcy i zrób fote instalacji. Na pewno będzie widać jakieś przy jarane kable.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl