[B4 2.0 ABK] Słabe ogrzewanie
[B4 2.0 ABK] Słabe ogrzewanie
Witam kupiłem wczoraj od wuja audi i jest bardzo słabe ogrzewanie takie letnie zauważyłem że przy krućcu od glowicy co są te 2 czujniki przexieka czy to może być przyczyną . Może się zapowietrza i nie ma tak ciepłego grzania chyba że nagrzewnica jest zapchana bo jak odkrecilem wczoraj odpowietrznik to Wogole nie lecial płyn dopiero jak scisnolem groby wąż to trysnelo
- Krzysiek 84
- Junior Admin

- Imię: Krzysiek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Re: Słabe ogrzewanie
Kolego temat klejenia ( naprawy) klap mieszalnika oraz wymiany nagrzewnicy będzie Ci pomocny użyj szukajkiPawlo1945 pisze:Witam kupiłem wczoraj od wuja audi i jest bardzo słabe ogrzewanie takie letnie zauważyłem że przy krućcu od glowicy co są te 2 czujniki przexieka czy to może być przyczyną . Może się zapowietrza i nie ma tak ciepłego grzania chyba że nagrzewnica jest zapchana bo jak odkrecilem wczoraj odpowietrznik to Wogole nie lecial płyn dopiero jak scisnolem groby wąż to trysnelo
-
Xpac
-
Xpac
No Oki tylko gdy przetrzymać to na obrotach i odpowietrze to ogrzewanie jest ok więc to chyba nie klapki i za jakiś czas znów jest słabe wystarczy jak to rozgrzeje i odpowietrze to ogrzewanie wraca z tego Co zauważyłem to wąż powrotny z nagrzewnicy jest silniejszy od tego który wchodzi i jeszcze czasem jak jadę temperatura jest 90 i w chwili spada do 70
[ Dodano: 2018-01-26, 20:04 ]
klapki sprawdzone chyba w lepszym stanie nie mogły być . wiec to chyba ostatecznie nagrzewnica
[ Dodano: 2018-01-26, 20:04 ]
klapki sprawdzone chyba w lepszym stanie nie mogły być . wiec to chyba ostatecznie nagrzewnica
-
mariuszpoc
Mam pytanie... Zdemontowałem schowek, od góry przy filtrze kabinowym odkręciłem 2 śruby i cała ta obudowa dmuchawy ani drgnie... a chcę dostać się do tych klap sterowania ciepłym powietrzem, żeby je sprawdzić i jak bedzie potrzeba okleić. Dodam, że w moim 2.0ABK jest klima manualna. Czy to oznacza, że nie da się do nich dostać bez zdejmowania całej deski rozdzielczej? 
kolego zwalaj deskę i nie kombinuj , namordujesz sie od strony schowka stracisz 2 dni i rece będziesz miał pozdzierane i uchwyty połamane , a tak dechę zwalisz i masz piękny dostęp do wszystkiego, mi wymiana nagrzewnicy z oklejaniem klap zejeła 8 godzin na spokojnie z przerwą na obiad kawy itd .mariuszpoc pisze:Mam pytanie... Zdemontowałem schowek, od góry przy filtrze kabinowym odkręciłem 2 śruby i cała ta obudowa dmuchawy ani drgnie... a chcę dostać się do tych klap sterowania ciepłym powietrzem, żeby je sprawdzić i jak bedzie potrzeba okleić. Dodam, że w moim 2.0ABK jest klima manualna. Czy to oznacza, że nie da się do nich dostać bez zdejmowania całej deski rozdzielczej?