[B4 2.0 ABK] Słabe ogrzewanie
[B4 2.0 ABK] Słabe ogrzewanie
Witam kupiłem wczoraj od wuja audi i jest bardzo słabe ogrzewanie takie letnie zauważyłem że przy krućcu od glowicy co są te 2 czujniki przexieka czy to może być przyczyną . Może się zapowietrza i nie ma tak ciepłego grzania chyba że nagrzewnica jest zapchana bo jak odkrecilem wczoraj odpowietrznik to Wogole nie lecial płyn dopiero jak scisnolem groby wąż to trysnelo
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Re: Słabe ogrzewanie
Kolego temat klejenia ( naprawy) klap mieszalnika oraz wymiany nagrzewnicy będzie Ci pomocny użyj szukajkiPawlo1945 pisze:Witam kupiłem wczoraj od wuja audi i jest bardzo słabe ogrzewanie takie letnie zauważyłem że przy krućcu od glowicy co są te 2 czujniki przexieka czy to może być przyczyną . Może się zapowietrza i nie ma tak ciepłego grzania chyba że nagrzewnica jest zapchana bo jak odkrecilem wczoraj odpowietrznik to Wogole nie lecial płyn dopiero jak scisnolem groby wąż to trysnelo
No Oki tylko gdy przetrzymać to na obrotach i odpowietrze to ogrzewanie jest ok więc to chyba nie klapki i za jakiś czas znów jest słabe wystarczy jak to rozgrzeje i odpowietrze to ogrzewanie wraca z tego Co zauważyłem to wąż powrotny z nagrzewnicy jest silniejszy od tego który wchodzi i jeszcze czasem jak jadę temperatura jest 90 i w chwili spada do 70
[ Dodano: 2018-01-26, 20:04 ]
klapki sprawdzone chyba w lepszym stanie nie mogły być . wiec to chyba ostatecznie nagrzewnica
[ Dodano: 2018-01-26, 20:04 ]
klapki sprawdzone chyba w lepszym stanie nie mogły być . wiec to chyba ostatecznie nagrzewnica
Mam pytanie... Zdemontowałem schowek, od góry przy filtrze kabinowym odkręciłem 2 śruby i cała ta obudowa dmuchawy ani drgnie... a chcę dostać się do tych klap sterowania ciepłym powietrzem, żeby je sprawdzić i jak bedzie potrzeba okleić. Dodam, że w moim 2.0ABK jest klima manualna. Czy to oznacza, że nie da się do nich dostać bez zdejmowania całej deski rozdzielczej?
kolego zwalaj deskę i nie kombinuj , namordujesz sie od strony schowka stracisz 2 dni i rece będziesz miał pozdzierane i uchwyty połamane , a tak dechę zwalisz i masz piękny dostęp do wszystkiego, mi wymiana nagrzewnicy z oklejaniem klap zejeła 8 godzin na spokojnie z przerwą na obiad kawy itd .mariuszpoc pisze:Mam pytanie... Zdemontowałem schowek, od góry przy filtrze kabinowym odkręciłem 2 śruby i cała ta obudowa dmuchawy ani drgnie... a chcę dostać się do tych klap sterowania ciepłym powietrzem, żeby je sprawdzić i jak bedzie potrzeba okleić. Dodam, że w moim 2.0ABK jest klima manualna. Czy to oznacza, że nie da się do nich dostać bez zdejmowania całej deski rozdzielczej?