[b3 1,6PP +lpg] świst przy przyspieszaniu
[b3 1,6PP +lpg] świst przy przyspieszaniu
Od wczoraj mam założoną instalację lpg i dzisiaj trochę więcej pojeździłem i zauważyłem że przy przyspieszaniu czy dodaniu gazu słychać taki świst coś w stylu jak turbina by się włączała i na benzynie się tak dzieje i na gazie.
Czy to normalne? bo wcześniej tego nie zauważyłem.
Czy to normalne? bo wcześniej tego nie zauważyłem.
-
- Forum Audi 80
- piotrek 250279
- Forum Audi 80
Silnik pracuje równo.
Zauważyłem że jest ściągnięta rura która idzie od filtra do gaźnika,znaczy jest nie podłączona pod gaźnik. Zadzwoniłem do gazownika i powiedział że tak ma być bo powietrze sobie zaciąga normalnie a nie jest wymuszone przez pęd jazdy i instalacja jest tak wyregulowana. No i że może to przez to świszczy.
Co wy o tym sądzicie?
Zauważyłem że jest ściągnięta rura która idzie od filtra do gaźnika,znaczy jest nie podłączona pod gaźnik. Zadzwoniłem do gazownika i powiedział że tak ma być bo powietrze sobie zaciąga normalnie a nie jest wymuszone przez pęd jazdy i instalacja jest tak wyregulowana. No i że może to przez to świszczy.
Co wy o tym sądzicie?
- patrykk007
- Forum Audi 80
Bym zapomniał, że równie dobrze może świszczeć alternator. Co do tej rury od gaźnika też mi wyjeli po wstawieniu podtlenku LPG .
[ Dodano: 2011-03-02, 22:50 ]
Przyczym może być wiele jedne poważniejsze w skutkach a inne już nie. Kiedy miałem seja też delikatnie świstał dobiłem nim do 250 tys. i teraz świszcze u kogoś innego.
[ Dodano: 2011-03-02, 22:50 ]
Przyczym może być wiele jedne poważniejsze w skutkach a inne już nie. Kiedy miałem seja też delikatnie świstał dobiłem nim do 250 tys. i teraz świszcze u kogoś innego.
[b 3 1.6 PP +lpg]świst przy przyspieszaniu
Czy ten sam świst był przed założeniem LPG?
Czy ten sam świst jest tez na Pb?
Czy ten sam świst jest tez na Pb?
[b 3 1.6PP+lpg]świst przy przyśpieszaniu
Wydaje mi się ,że najpierw trzeba wyeliminować,że jest to sprawa lpg.W tym celu wypaliłbym lpg z gaźnika ,zamknął zawory na butli zdjął mikser i podłączył filtr i gaźnik i przejechał się na pb .Jeśli świst zniknie to byłaby to sprawa źle dopasowanego miksera .
Ludzie ludzie może niech wyjmie cały silnik to nic nie będzie gwizdać!
Zdejmijcie sobie pokrywę filtra powietrza dodajcie gazu i też będzie gwizdać jak dobrze spasowany mikser uszczelniony sylikonem i nic niepożądanego z silnikiem sie nie dzieje to niech sobie gwizda <ok>
A może gwizda przez dziurę od rury którą zdjął gazownik?
Zdejmijcie sobie pokrywę filtra powietrza dodajcie gazu i też będzie gwizdać jak dobrze spasowany mikser uszczelniony sylikonem i nic niepożądanego z silnikiem sie nie dzieje to niech sobie gwizda <ok>
A może gwizda przez dziurę od rury którą zdjął gazownik?
[b 3 1.6PP+lpg]świst przy przyspieszaniu
Wszelkie naprawy powinny być przeprowadzanie profesjonalnie.. a nie tu klej.. tam drut.
Właściciel pojazdu powinien o niego dbać i usuwać usterki na bieżąco ..a nie tam trzeszcy ..tu piszczy.. ale nic się nie dzieje bo jedzie jeszcze nic nie odpadło. Jeśli jest to tylko niegroźne świszczenie powstałe po montażu lpg a silnik chodzi normalnie to od właściciela pojazdu zależy czy będzie to usuwał czy nie.
Jeśli to natomiast jest spowodowane czym innym np uszkodzeniem ,któregoś elementu np łożysk alternatora taka usterkę należy usunąć.
Właściciel pojazdu powinien o niego dbać i usuwać usterki na bieżąco ..a nie tam trzeszcy ..tu piszczy.. ale nic się nie dzieje bo jedzie jeszcze nic nie odpadło. Jeśli jest to tylko niegroźne świszczenie powstałe po montażu lpg a silnik chodzi normalnie to od właściciela pojazdu zależy czy będzie to usuwał czy nie.
Jeśli to natomiast jest spowodowane czym innym np uszkodzeniem ,któregoś elementu np łożysk alternatora taka usterkę należy usunąć.