[80 B4 2.0 ABT 93r.] tylko 90km/h przy 3000obr. na 5 biegu
[80 B4 2.0 ABT 93r.] tylko 90km/h przy 3000obr. na 5 biegu
Witam wszystkich serecznie. Jestem tutaj nowy i nie wiem czy pisze w dobrym miejscu. W mojej audi na 5-tym biegu przy 3000 obr. mam 90km/h, czy nie powinienem mieć przynajmniej 100 km/h? Koła mam oryginalnych rozmiarów, 15' 195/65. Prosze o odpowiedz tych, ktorzy posiadaja takie audi jak ja, pozdrawiam.
kolego masz skrzynię o kodzie CGT.Czyli najkrótsza skrzynia jaka była stosowana w ABT. Sam mam taką u siebie i na miasto jest fajna bo auto dobrze się zbiera na tej krótkiej skrzyni ale w trasie to słabo. Ciężko jechać z 200 km autostradą ciągiem jakieś 180\190 km\h bo aż szkoda silnika a obroty oscylują wtedy przy 5900 więc słabo.
[80 B4 2.0 ABT 93r.] tylko 90 km/h przy 3000 obr.
Dzieki kolego za odpowiedź, a masz moze swoje autko z LPG ?
schack
https://audi80.pl/all-ile-pala-nasze ... 46,585.htm
tu Ci już odpisałem... nie wierzysz trudno. Ja sporo $$$ i czasu włożyłem żeby tak było a nie cały czas jak kupiłem auto mniej niż 13 nie chciało palić a jechało gorzej niż teraz a i 18 też potrafiło wtedy spalić. Wszystko w sumie ładnie pokazuje wskaźnik temperatury silnika jak jest za dużo itd silnik się dogrzać nie może bo gaz mocno schładza i też tak miałem z początku że wskaźnik ledwo do 90 stopni dochodził. Spore znaczenia też ma skrzynia. Mi na oponach 225\40\18 pali takie wartości jak pisałem a uwierz mi że to opory są już spore dla może osiemdziesięciu kilku koni.
P.s benzyny po mieście to mi pali 9\10 litrów jak normalnie jeżdżę.
schack, jak widzisz nie są to wartości wyssane z spalca. Może zmień styl jazdy albo poświęć trochę czasu o czym pisałem w temacie "ile palą nasze auta" i dobry warsztat gazowniczy a będzie Pan zadowolony
https://audi80.pl/all-ile-pala-nasze ... 46,585.htm
tu Ci już odpisałem... nie wierzysz trudno. Ja sporo $$$ i czasu włożyłem żeby tak było a nie cały czas jak kupiłem auto mniej niż 13 nie chciało palić a jechało gorzej niż teraz a i 18 też potrafiło wtedy spalić. Wszystko w sumie ładnie pokazuje wskaźnik temperatury silnika jak jest za dużo itd silnik się dogrzać nie może bo gaz mocno schładza i też tak miałem z początku że wskaźnik ledwo do 90 stopni dochodził. Spore znaczenia też ma skrzynia. Mi na oponach 225\40\18 pali takie wartości jak pisałem a uwierz mi że to opory są już spore dla może osiemdziesięciu kilku koni.
P.s benzyny po mieście to mi pali 9\10 litrów jak normalnie jeżdżę.
schack, jak widzisz nie są to wartości wyssane z spalca. Może zmień styl jazdy albo poświęć trochę czasu o czym pisałem w temacie "ile palą nasze auta" i dobry warsztat gazowniczy a będzie Pan zadowolony
cały układ zapłonowy. Palec i kopułka bosch\\Przewody i świece beru i na takiej konfiguracji ABT i nie tylko wyjeżdżało z fabryki. W warsztacie jakimś ustawienie zapłonu też możesz sprawdzić czy wszystko jest ok. P.S od 4 lat pracuje w branży motoryzacyjnej(części) i jak byś potrzebował jakiekolwiek graty do Audi w dobrej cenie PW. Prowadzimy sprzedaż wysyłkową za pobraniem też.