Apel do PKA80
- Doc
- Administrator

- Imię: Andrzej
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
Kto jest bez winy, niech pierwszy rzuci kamień ....
Każdy może zgłaszać posty i każdy może budować FAQ.
Niestety na moich wiele apeli odnośni budowania FAQ, żaden user nigdy nie zareagował, a porządek chcieliby mieć ( niektórzy przynajmniej ). (pomijam Audi_A6 i jego FAQ car audio, bo to chyba jedyne na naszym forum niestety)
Każdy użytkownik może i powinien widząc zdublowany temat użyć szukajki, znaleźć temat podobny, wkleić link do niego i jasno napisać delikwentowi "BYŁO", a do tego zgłosić ten temat (przycisk zgłoś moderatorowi).
To znacznie ułatwi modom pracę. Podkreślam, każdy może to robić i nie musi mieć rangi moderatora. Zamiast zatem żalić się, stroić fochy, apelować, niechaj się pokażą od tej strony.
Tematów powielanych wiele razy być nie powinno. Powinny być usuwane z adnotacją "dlaczego". Moderatorzy nie mają oczu wszędzie, dlatego warto, aby im pomóc.
Aby ułatwić sprzątanie moderatorom założyłem dział "Śmietnik" z którego tematy automagicznie znikać będą po 150 dniach.
Każdy może zgłaszać posty i każdy może budować FAQ.
Niestety na moich wiele apeli odnośni budowania FAQ, żaden user nigdy nie zareagował, a porządek chcieliby mieć ( niektórzy przynajmniej ). (pomijam Audi_A6 i jego FAQ car audio, bo to chyba jedyne na naszym forum niestety)
Każdy użytkownik może i powinien widząc zdublowany temat użyć szukajki, znaleźć temat podobny, wkleić link do niego i jasno napisać delikwentowi "BYŁO", a do tego zgłosić ten temat (przycisk zgłoś moderatorowi).
To znacznie ułatwi modom pracę. Podkreślam, każdy może to robić i nie musi mieć rangi moderatora. Zamiast zatem żalić się, stroić fochy, apelować, niechaj się pokażą od tej strony.
Tematów powielanych wiele razy być nie powinno. Powinny być usuwane z adnotacją "dlaczego". Moderatorzy nie mają oczu wszędzie, dlatego warto, aby im pomóc.
Aby ułatwić sprzątanie moderatorom założyłem dział "Śmietnik" z którego tematy automagicznie znikać będą po 150 dniach.
Czytam ten temat i skoro widze że w sumie zostało co nieco wyjaśnione to i ja mam prośbe do moderatorów. Czy można zastosować ostrzezenia za zbędzny spam w tematach?? Jest na tym forum kilkanaście a może i więcej tematów stworzonych z dokładnym opisem prac wraz z dalszypi postepowaniami lecz po paru dniach temat staje sie niezłą pogadanką wśród niektórych klubowiczów których narazie nie bede wymieniał...
Czytając taki temat poprostu rece opadają jak z 20 stron 5 jest na temat a reszta powiedzmy o "dupie marynie" jeśli którys z moderatorów/administratorów sie zainteresował tym problemem to może zapodać przykłady takich śmietnisk!
Czytając taki temat poprostu rece opadają jak z 20 stron 5 jest na temat a reszta powiedzmy o "dupie marynie" jeśli którys z moderatorów/administratorów sie zainteresował tym problemem to może zapodać przykłady takich śmietnisk!
czytam mysle co o tym myslec i jednak chyba cos w tym jest bo nie da sie nie zauwazyc ze tematow na ten sam temat u nas nie brakuje. Tylko kwestia dlaczego tak jest, to ze ludzie nie szukaja tylko zakladaja nowe tematy to jedno bo trzeba troche przewalic zeby wygrzebac co sie chce ale dla chcacego nic trudnego, druga sprawa to taka ze nie wiam jak wam ale mi szukajka zadko kiedy znajduje cos pod zagadnieniem ktore w nia wpisze. to ze najpierw wesmy sie za siebie a potem za ogol to 100%racji bo gdyby kazdy sie pilnowal to tego calego balaganu by poprostu nie było.
Doc pisze:Niestety na moich wiele apeli odnośni budowania FAQ, żaden user nigdy nie zareagował, a porządek chcieliby mieć ( niektórzy przynajmniej ). (pomijam Audi_A6 i jego FAQ car audio, bo to chyba jedyne na naszym forum niestety)
Doc nie przesadzasz troche? Kto tu się żali, chyba po to jest KLUBOWE żeby pisać między innymi o takich rzeczach. Ja nie atakuje modków i admina tylko zwracam się do wszystkich, żeby się trochę otrząsnąć i uporządkować. FAQ z ksenonem obiecałem i będzie... Wiele razy pod wątkiem pisałem BYŁO, użyj szukajki (wybacz ale w tym śmietniku jaki wypluwa w tym momencie szukajka~ około 30-40 stron nie będę jeszcze nowemu chwilowemu-z jednym problemem userowi szukał konkretnego topica skoro jest pełno takich samych tematów) ale to nic nie daje. Dalej pojawiają się odpowiedzi i kolejny temat jest sztucznie napędzany.
Panowie mam nadzieję że się coś zmieni i wszyscy się trochę zastanowią. Peace, nikogo nie chce atakować <ok>
Ostatnio zmieniony 28 gru 2008, 20:10 przez zgredek27, łącznie zmieniany 1 raz.
- Motostacja pl
- Forum Audi 80

- Imię: Motostacja PL
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
Powiem jak ja to widzę. Przychodzi nowy User, oczywiście nie używa szukajki i zakłada kolejny już temat o tym jak jego benzyniak nie chodzi na gazie. Gdy trafiam na takie "świeże" powtarzające się tematy oczywiście lecą zaraz do kosza. Ale niemożliwością jest aby modowie czytali te tematy na bieżąco. Zazwyczaj jak docieram do takiego tematu to jest już tam z dobrych kilka postów nadrukowanych. Jak nie ma niczego konkretnego to sprawa prosta - kosz. Ale co robić gdy ktoś już ostro się naprodukował aby pomóc temu "biedakowi" :?: Usunięcie takiego postu byłoby bardzo krzywdzące dla osób które poświęciły swój czas i starały się pomóc mimo iż odpowiedź na forum już była. Pozostaje jednie zamknięcie tematu który dołącza do grupy powtarzających się. Tak według mnie wygląda cały ten proces. Niestety moderatorzy bez pomocy userów dużo nie zdziałają.
Z drugiej jednak strony gdzie nowi userzy mają się wykazać wiedzą jak nie w powtarzających się tematach :?: Przecież wszystko w zasadzie już opisane było. Można by oczywiście zgromadzić całą wiedzę w jednym poradniku, zamknąć dział techniczny, bo poco coś pisać skoro wszystkie odpowiedzi już są. Ale czy to nie oznaczałoby śmierci forum :?:
Reasumując, powtarzających tematów nie da się uniknąć, chyba na żadnym forum nie da się tego osiągnąć, ale oczywiście można to zjawisko ograniczyć, ale tylko i wyłącznie dzięki pomocy zwykłych userów.
Z drugiej jednak strony gdzie nowi userzy mają się wykazać wiedzą jak nie w powtarzających się tematach :?: Przecież wszystko w zasadzie już opisane było. Można by oczywiście zgromadzić całą wiedzę w jednym poradniku, zamknąć dział techniczny, bo poco coś pisać skoro wszystkie odpowiedzi już są. Ale czy to nie oznaczałoby śmierci forum :?:
Reasumując, powtarzających tematów nie da się uniknąć, chyba na żadnym forum nie da się tego osiągnąć, ale oczywiście można to zjawisko ograniczyć, ale tylko i wyłącznie dzięki pomocy zwykłych userów.
kolejna rzecz to skasowanie "licznika postow" bo jest sporo osob ktorzy tylko nabijaja te liczby, bo ch.. szczela jak wchodze i widze w nowych postach jeden nik i 20 tematow o jednej tresci "super auto" . przez takich ludzi czytasz jeden topik pol godziny i nic sie nie dowiesz, nawet "szukaj" nie pomoze, a to co nie na temat powinno byc odrazu kasowane
hehehe tak sobie poczytałem i śmiać mi sie chce z niektórych wypowiedzi co do nowych i co do szukajki to przydało by się naprawde kilka ludzi co są dobrzy w pewnych tematach i zrobić troche porządku szukałem sam ostatnio tematu silnika i szukajka pokazała mi tyle tego że myślałem że mnie szlak trafi i co było najlepsze to to że po przeczytaniu jednego tematu 30stronicowego i tak się nic nie dowiedziałem.
ADMINISTRACJO moje zdanie jest takie nagradzacie dajecie władze i potraficie tylko pożadku pilnować bo ktoś zrobił błąd sam je robie i niestety na to nic nie poradze zawsze tak miałem i tego nikt nie zmieni żadnymi ostrzeżeniami a ze słownikiem nie chce mi się siedzieć :mrgreen: jest kilka działów którymi się już ktoś zajoł i robi się tam pożądek a co z reszta :?:
zgredek27, popieram cię w 100%
ADMINISTRACJO moje zdanie jest takie nagradzacie dajecie władze i potraficie tylko pożadku pilnować bo ktoś zrobił błąd sam je robie i niestety na to nic nie poradze zawsze tak miałem i tego nikt nie zmieni żadnymi ostrzeżeniami a ze słownikiem nie chce mi się siedzieć :mrgreen: jest kilka działów którymi się już ktoś zajoł i robi się tam pożądek a co z reszta :?:
zgredek27, popieram cię w 100%
- Danek
- Forum Audi 80

- Imię: Damian
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.2 KK
- Kontakt:
Bez urazy, ale jest Was tylu, że naprawdę bardzo mnie dziwi, iż kiedy modów było znacznie mniej to porządek był większy, a zdublowanych wątków mniej niż teraz (od tamtej pory wcale forum aż tak bardzo się nie rozrosło, powiększyła się znacznie co najwyżej liczba wątków o ... Maryni czyli w "Na każdy temat" oraz spamu. I absolutnie nie przypisuję tu zasług sobie bo oprócz mnie było kilku innych modów. Będę nudny ale gdyby moderatorzy i administracja konsekwentnie i bez zwłoki pilnowali przestrzegania regulaminu oraz stanowczo egzekwowali jego przekroczenie to problemu by nie było (w każdym razie nie w tej skali).Labiel pisze:Ale niemożliwością jest aby modowie czytali te tematy na bieżąco.
Moim zdaniem pomocne byłoby podzielenie odpowiedzialności modów na poszczególne działy tak by każdy dział miał swojego jednego lub dwóch modów. Znacznie ułatwiłoby to pracę modom (mniej postów do kontroli) i zwiększyłoby skuteczność.
Dział "Na każdy temat" również mógłby być automatycznie czyszczony po kilku miesiącach od pojawienia się wątku.
[ Dodano: 2008-12-28, 16:20 ]
Kolego Mozilla i najnowszy Eksplorer mają słowniki wbudowane i na bieżąco sprawdzają pisownię. Niestety nie interpunkcjęwilli pisze:spoko rozumiem cię ale niestety błądy były i będą bynajmiej u mnie i nic na to nie poradze może jakiś słowniczek wmontować?
- Solskier
- Forum Audi 80

- Imię: Sebastian
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2,2 AAN
- Kontakt:
Ja nie rozumiem jednego, każdy user ma możliwość zgłaszania postów (tak jak napisał Doc) , skoro jakiś post już był, jest nie na temat, bądź coś z nim jest nie tak, to dla czego nie kliknie w zgłoszenie tylko marudzi ze jest śmietnik. Czytaj te posty nikomu nie przeszkadzały a teraz nagle robi się wielkie halo... Skoro komuś coś przeszkadza niech to zgłosi a władza jest po to aby podjąć decyzje czy zgłoszenie miało podstawy i czy należy usunąć ten temat czy postąpić z nim inaczej. Dodatkowo jeśli ktoś uważa ze spełni się i da rade nad wszystkim zapanować na stanowisku moda jestem w stanie zrezygnować na rzecz tej osoby.