Sklep Ipart
Sklep
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy ucando.pl

Audi assistance

Dział ogólny dotyczący Polskiego Klubu Audi 80
Awatar użytkownika
Z-D-E-N-E-K
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Audi assistance

Post autor: Z-D-E-N-E-K » 12 sie 2007, 22:02

Jeśli chcesz dołączyć do Assistance, znajdż użytkownika o loginie Kubik i ustal z nim wszystko

A co powiecie na taką naszą klubową samo pomoc :?: Stworzyli byśmy taką listę na którą dostać mógł by się każdy (spełniając określone warunki) gdzie były by nr kontaktowe do wspól klubowiczów.A teraz wyjaśnię po co to :-)
Załóżmy jadę se tam jakąś trasą z punktu B do punku A i nagle w miejscowości X psuje mi sie auto.Wtedy mając taki system wyciągam listę którą można było by "wydrukować i wrzucić do skrytki " i szukam nr użytkownika forum który może akurat jest na liście i mieszka w danej miejscowości i jest w stanie np:przyjechać i mnie scholować :-) Co wy na to :?:

A tu pod spodem taki przykładowy regulamin

1. Assistance jest wspólnym dobrem Internetowego Fan klubu Audi 80 ” Stanowi on własność osób w nim uczestniczących.

2. Nie wolno listy tej użyczać innym osobą, nawet klubowiczom, którzy nie biorą udziału w tym programie pomocy. Użyczanie tej listy narusza ustawę o ochronie danych osobowych i jest czynem karalnym w rozumieniu tej ustawy.

3. Wszelkie zmiany danych realizujemy w formie korekty wprowadzanej prze Czesiek kopotyko ( kopytko@pajace.pl GG 7226154) lub Woolny Woolny@zbieram_na_kwe.pl GG 2959959 ), u których znajdują się pliki źródłowe i źródłowa baza danych. Informacje o zmianach adresów, e-maili, numerów komórek przesyłamy do ww. na PW

4. Dostęp do bazy danych(znajdującej się w ukrytym forum) po pozytywnym zweryfikowaniu przez tzw:kordynatora

5. Zabrania się dokonywania jakichkolwiek samych korekt w liście członków

6. Do Assistance można wstąpić i wystąpić w każdej chwili, po uprzednim zwróceniu się do Kopytko lub Woolny.
Ostatnio zmieniony 19 maja 2010, 07:02 przez Z-D-E-N-E-K, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
minon1
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: minon1 » 12 sie 2007, 22:10

Jestem całkowicie za :!:
Trzeba ustalić szczegóły techniczne.

Awatar użytkownika
wilu8
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: wilu8 » 12 sie 2007, 22:37

Oczywiście bardzo dobra propozycja ;-)

Awatar użytkownika
Doc
Administrator
Administrator
Imię: Andrzej
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0 ABK
Kontakt:

Post autor: Doc » 12 sie 2007, 22:41

Znakomity pomysł.
Proponuję nie pisać kolejnych wychwalających postów bo to jest oczywiste ;-) tylko zastanowić się jak to technicznie ubrać.

Stworzenie takiej listy nie jest problemem. Wystarczyłby jeden temat w ktory kazdy wpisałby sie, namiary tel i email, miasto, wojewodztwo.

Fajnie by było zrobić to a jakiś graficzny sposób moze ?

Tu można zobaczyć jak rozkładają sie statystycznie klubowicze naszego klubu.
To właśnie jest taka nasza mapa asistance ;-) wygenerowałem ją właśnie. Wybrałem tylko Polskę, ale mogę i cały świat.

W zamkniętej części forum do której dostęp mieliby tylko ludzie zgłaszający chęć udziału w programie assistance kazdy napisałby tego typu post:

Zdzisław Kopyto mail racice@kopyto.pl Pułtusk
60 km do Ostrołeki
50 km do Warszawy
70 km do Pobyłkowa
90 km do Sraczkowa

gdzie te cztery miejscowości to byłyby wieksze miasta na wschód, zachód, północ, południe od miejsca zamieszkania, przebywania.

Co Wy na to ? czy ktoś ma inny pomysł ?
Ostatnio zmieniony 12 sie 2007, 22:49 przez Doc, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Z-D-E-N-E-K
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Z-D-E-N-E-K » 12 sie 2007, 22:47

Ładnie to wygląda ale nie spełni swojej funkcji niestety ;/ ponieważ wydrukowanie takiej mapki i pod stron do niej jest co najmniej nie poręczne w uzytkowaniu w samochodzie a nie każdy ma przecież internet bez przewodowy tu na Forum to jak najbardziej ale myslę że zwykła lista w exelu gdzie były by cztery rubryki na użytkownika zupełnie starczy w wypadku kryzysowym ;-)

Awatar użytkownika
Doc
Administrator
Administrator
Kontakt:

Post autor: Doc » 12 sie 2007, 22:55

Zgadzam się. W formie listy byłoby najpraktyczniejsze.

Załączam jeszcze regony Polski ( nasi klubowicze )

Awatar użytkownika
Daniello85
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: Daniello85 » 12 sie 2007, 23:00

mysle ze na tej liscie wystarczy nik klubowy nr telefonu miejscowosc i region polski

np

Daniello85
693XXXXXX
Zgorzelec
dolnosląskie

Awatar użytkownika
Z-D-E-N-E-K
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Z-D-E-N-E-K » 12 sie 2007, 23:02

Daniello85 pisze:mysle ze na tej liscie wystarczy nik klubowy nr telefonu miejscowosc i region polski
Dokładnie tak zaraz zagadam z Doc'iem i spróbuje to ogarnąć

Awatar użytkownika
cobra
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: cobra » 13 sie 2007, 11:34

Proponowałbym rozwiązanie jakie zaproponowali chłopacy z AKP
czyli, jest 1 osoba odpowiedzialna za aktualizację listy i jej rozsyłanie mailem w formacie XLS (Excell) po każdej aktualizacji...

Tam na liście znajduje się: nick, nr telefonu, mail, nr gg, miejscowość, region/województwo itp

Kazdy kto otrzyma taką liste w formacie xls sam moze szukać i grupować dane wg regionu, nicka itp

taka jest moja propozycja

Awatar użytkownika
M@rcus
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: M@rcus » 13 sie 2007, 14:38

Ja generalnie jestem za, lecz trzeba do tego podejść sumiennie, żeby nie było tak że ktoś się wpisuje aby żeby być, tylko tak że można na takiej osobie polegać, wiadomo obowiązki takie jak praca itp. to normalne, ale rzeczy typu nie mam paliwa w baku, czy coś podobnego... zgłaszać się powinny osoby konkretne, rzeczowe, mające min. wiedzy na temat motoryzacji, trzeba by ustalić warunki, które spełniała by osoba zgłaszająca się. Pozdrawiam

ciacho82
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: ciacho82 » 13 sie 2007, 22:17

To ja się już chce zapisać, już kupiłem linkę holowniczą z wytrzymałością do 3000kg.

Awatar użytkownika
zserty
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: zserty » 13 sie 2007, 23:22

A ja pomyślałem troszeczkę inaczej. Mianowicie:
:arrow: Byłaby jedna osoba za aktualizację danych osób uczestniczących w assistance.
:arrow: Plik byłby do ściągnięcia w każdym momencie ze strony http://www.centrum.audi80.pl/ , lista byłaby przecież potrzebna raczej podczas wypadów w dłuższe trasy, bo nie każdy jeździ codziennie na drugi koniec Polski. A w miedzy czasie lista byłaby uaktualniana o nowych użytkowników programu.
:arrow: Dostęp do pliku miałyby tylko te osoby, które uczestniczą w programie.
:arrow: Aby sie dostać do programu trzeba przejść weryfikację, tak aby nikt spoza programu nie zdobył danych innych użytkowników.
:arrow: Warunkiem przejścia przez weryfikację jest chęć zgłoszenia swojej osoby do programu i podanie swoich danych oraz uczestnictwo na forum, aby nikt anonimowy nie zdobył listy.
:arrow: Baza powinna zawierać: nick, Imię, Nazwisko, Adres, nr tel. kontaktowego.

Pełne dane będą gwarancją, że ludzie uczestniczący w programie są tego świadomi i zarazem liczą się z odpowiedzialnością na nich ciążącą.

Awatar użytkownika
Danek
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Damian
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.2 KK
Kontakt:

Post autor: Danek » 14 sie 2007, 09:30

Myślę, że tego czy ktoś jest odpowiedzialny czy nie, niestety nie da się zweryfikować ot tak "na dzień dobry". Każdy kto zgłosi chęć uczestnictwa musi zdawać sobie sprawę z powagi przedsięwzięcia. Weryfikacja rzetelności uczestników nastąpi w praktyce.
Myślę, że na liście wystarczy adres-region, nr tel. kont., nick i imię, ewentualnie jakieś uwagi co do osiągalności danego uczestnika (godziny czy coś) oraz "specjalizację". Piszę o "specjalizacji", bo np. zamiast brać kogoś na hol, może udałoby się pomóc na miejscu, ale nie każdy tak dobrze zna nasze autka, jak np. CzarekJ.
Oczywiście lista byłaby dostępna tylko dla uczestników, przesyłana na maila albo dostępna w "ukrytym"/dodatkowo zahaślonym podforum, tak by każdy z uczestników mógł w dowolnej chwili ją ściągnąć. Odpadłaby konieczność ciągłego rozsyłania zaktualizowanych list.

Awatar użytkownika
Doc
Administrator
Administrator
Kontakt:

Post autor: Doc » 14 sie 2007, 22:29

Tak też i będzie tzn.
Stworzymy grupę assistance na naszym forum. Uzytkownicy wpisani w tą grupe przez admina forum będa miały dostęp do zamkniętego, aczkolwiek widocznego działu forum.

Przez widoczne rozumiemy widoczny dział, ale zakaz wstępu dośrodka.

Co do bezpieczeństwa wycieku listy - tego sie nie da zabezpieczyć. Zawsze może ktoś mało odpowiedzialny fizycznie przesłać ją mailem komuś.

Aby zminimalizować ryzyko tzn słuzyć pomocą tylko tym, którzy są zapisani w assistance alfabetycznie byłyby podane osoby i ich telefony.
Dzwoni do Ciebie Zenek i prosi o pomoc. Zenek musi dzwonić z numeru telefonu który jest podany na liście, wiec w ten sposób można jakoś zweryfikować gościa.

Ponieważ lista musi być aktualizowana, nie powinna mieć miejsca sytuacja, że Zenek dzwoni z innego numeru telefonu i mówi, ze starego telefonu nie ma od miesiąca. Wówczas to Zenka wina, że nie zgłosił tego nam i nie ma obowiązku mu pomagać.

Należy również pamiętać, aby zawsze aktualną listę mieć w aucie, tak aby zweryfikować dzwoniącego.

Awatar użytkownika
zserty
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: zserty » 14 sie 2007, 22:36

No to ja jestem chętny.
Jak już się ruszy to podaję swoje dane.
Doc, powiedz tylko czy ma pójść mailem czy na PW.

Zablokowany

Wróć do „Dział Forum Audi 80”