Nowy layout
-
Audi 80 Polska
- Forum Audi 80

- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Zawiesiłem projekt doprowadzenia swojej wersji logo klubu do przyzwoitego poziomu.
Ale za to wziąłem buttony z nowego layout’a i dodałem do nich logo Audi skopiowane z rang na forum. I oto co wyszło:
Czując wenę twórczą zrobiłem jeszcze dwie wersje.
Te zrobiłem na podstawie przycisków ze strony http://www.my-navia.pl zmieniłem troszkę tło, obwódka została ta sama.
![Obrazek]()
A te są na tle przycisków a’la vista:
[ Dodano: 2009-06-15, 23:08 ]
Trochę przyjrzałem się moim pracom i stwierdziłem, że dwie ostatnie nie pasują do kolorystyki forum. Pierwsza – kwestia gustu, obecne są bardziej przejrzyste.
Ale za to wziąłem buttony z nowego layout’a i dodałem do nich logo Audi skopiowane z rang na forum. I oto co wyszło:
Czując wenę twórczą zrobiłem jeszcze dwie wersje.
Te zrobiłem na podstawie przycisków ze strony http://www.my-navia.pl zmieniłem troszkę tło, obwódka została ta sama.

A te są na tle przycisków a’la vista:
[ Dodano: 2009-06-15, 23:08 ]
Trochę przyjrzałem się moim pracom i stwierdziłem, że dwie ostatnie nie pasują do kolorystyki forum. Pierwsza – kwestia gustu, obecne są bardziej przejrzyste.
aldi, jeśli już chcesz pomóc w czymś Doc'owi, to może spytaj Go najpierw co mógłbyś ewentualnie zrobić, bo tak, to obaj jednocześnie robicie dwa zupełnie oderwane od siebie projekty, które nigdy się mogą nie spotkać
Ja zostaję przy starym stylu. Przyzwyczaiłem się do niego i ten nowy jakoś mi nie podchodzi.
Ja zostaję przy starym stylu. Przyzwyczaiłem się do niego i ten nowy jakoś mi nie podchodzi.
- Danek
- Forum Audi 80

- Imię: Damian
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.2 KK
- Kontakt:
Nie znam się na grafice Web'owej więc oceniać nie będę. Mogę natomiast napisać czy mi się to podoba, czy nie i dlaczego.
Projekt Wujo1 pozostawię bez komentarza. Jak sam napisał robił na szybko, w paint'cie co widać i słychać
.
Projekt Aldi'ego; no cóż o wiele lepszy ale... nie podoba mi się bo wygląda na niedopracowany. Autka są pod różnymi kątami względem podłoża, poustawiane bez ładu i składu. Tekst i logo forum umieszczone nie symetrycznie ani względem siebie, ani całości banera. Ogólnie całość stwarza wrażenie bałaganu. Oczywiście szacunek za chęci i włożoną pracę ale jak napisał grze, takie pomysły warto najpierw przedyskutować z Doc'iem albo zrobić cały kompletny layout i dopiero wtedy poddać go ocenie. Poza tym na forum nie szukam wrażeń artystycznych tylko wiedzy technicznej i dla mnie ono ma być przede wszystkim przejrzyste i funkcjonalne, a wygląd to sprawa drugorzędna i na dodatek dyskusyjna, jednemu się podoba innemu nie.
To tyle ode mnie.
Projekt Wujo1 pozostawię bez komentarza. Jak sam napisał robił na szybko, w paint'cie co widać i słychać
Projekt Aldi'ego; no cóż o wiele lepszy ale... nie podoba mi się bo wygląda na niedopracowany. Autka są pod różnymi kątami względem podłoża, poustawiane bez ładu i składu. Tekst i logo forum umieszczone nie symetrycznie ani względem siebie, ani całości banera. Ogólnie całość stwarza wrażenie bałaganu. Oczywiście szacunek za chęci i włożoną pracę ale jak napisał grze, takie pomysły warto najpierw przedyskutować z Doc'iem albo zrobić cały kompletny layout i dopiero wtedy poddać go ocenie. Poza tym na forum nie szukam wrażeń artystycznych tylko wiedzy technicznej i dla mnie ono ma być przede wszystkim przejrzyste i funkcjonalne, a wygląd to sprawa drugorzędna i na dodatek dyskusyjna, jednemu się podoba innemu nie.
To tyle ode mnie.
wiesz ja tylko dałem pomysła a aldi go udoskonalił i teraz doc mógł zrobić lifting czyli udoskonalił go po swojemuDanek pisze:Projekt Wujo1 pozostawię bez komentarza. Jak sam napisał robił na szybko, w paint'cie co widać i słychać
a swoją drogą Danek, zostałeś na starych "śmieciach" czy już nie ??? :mrgreen:
-
noorbi
Normalnie jak stare baby :mrgreen: " Mi się podoba ten kolor, mi nie, a może bardziej czerwony, a może w motylki"....
Jak dla mnie propozycje nowych topów ( wujo1, aldi ) wyglądają o wiele gorzej.
Mamy kilka stylów do wyboru, każdy coś dla siebie może wybrać.
To tylko szata graficzna, nic więcej.
Proponuje rozwijać się w tematach technicznych.
Jak dla mnie propozycje nowych topów ( wujo1, aldi ) wyglądają o wiele gorzej.
Mamy kilka stylów do wyboru, każdy coś dla siebie może wybrać.
To tylko szata graficzna, nic więcej.
Proponuje rozwijać się w tematach technicznych.
-
Audi 80 Polska
- Forum Audi 80

- Imię: Andrzej Cz
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
1 - Nie da się coś pokombinować z tym czerwonym kolorem ?
2 - Drugie pytanie - czemu nie mam przycisku dodaj zdjęcie ? - juz pytałem i nie ma odpowiedzi
3 - Może pokolorować to B2 - ten szary nie pasuje
4 - Może zrobić ramkę na wlepę - prawa część wlepy wisi w powietrzu
Pozdro dla rezaczy forum
Kliknijcie na fotkę - to tylko tak na szybko w 5 minut zrobiłem gg
2 - Drugie pytanie - czemu nie mam przycisku dodaj zdjęcie ? - juz pytałem i nie ma odpowiedzi
3 - Może pokolorować to B2 - ten szary nie pasuje
4 - Może zrobić ramkę na wlepę - prawa część wlepy wisi w powietrzu
Pozdro dla rezaczy forum
Kliknijcie na fotkę - to tylko tak na szybko w 5 minut zrobiłem gg
hmm... mi się wydaje, że wcześniejszy (czerwony) styl forum był lepszy... chociaż ten obecny jest chyba bardziej przejrzysty
... ogólnie pewnie dlatego, że do czerwonego ludzie byli już przyzwyczajeni
nie wiem po co te kłótnie o kolor, przecież w ustawieniach profilu można sobie zmienić na stary styl i cieszyć się z czerwonego dalej
nie wiem po co te kłótnie o kolor, przecież w ustawieniach profilu można sobie zmienić na stary styl i cieszyć się z czerwonego dalej