Sklep Ipart
Sklep
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy ucando.pl

Ogłoszenia

Dział ogólny dotyczący Polskiego Klubu Audi 80
Awatar użytkownika
Doc
Administrator
Administrator
Imię: Andrzej
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0 ABK
Kontakt:

Post autor: Doc » 20 maja 2009, 14:05

Skuciok, Danek Bawi Was to, czy jak? bądźcie poważni. Żartujecie, prawda ?

W każdym regulaminie można znaleźć niedoprecyzowane szczegóły.

Można również doczepić się, że nie piszemy wyrazów boldem, ale co drugą literę można, prawda ? Powagi trochę.

Do Moderatorów:
Moderujcie proszę z głową i wyobraźnią.
Zostawiłbym, ponieważ autor nie ma możliwości fizycznej dodania zdjęcia, ani ceny.
Taki wyjątek zostawiłbym - na logikę.
Ostatnio zmieniony 20 maja 2009, 14:19 przez Doc, łącznie zmieniany 7 razy.

Awatar użytkownika
grze
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: grze » 20 maja 2009, 14:08

Doc pisze:grze napisał/a:
A to? https://audi80.pl/sprz...usa-vt29451.htm

Zostawiłbym, ponieważ autor nie ma możliwości fizycznej dodania zdjęcia, ani ceny.
Taki wyjątek zostawiłbym - na logikę.
właśnie dlatego zostawiłem :mrgreen:
a reszta jak chciałeś :lol:

Awatar użytkownika
Danek
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Damian
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.2 KK
Kontakt:

Post autor: Danek » 20 maja 2009, 14:18

Doc pisze:Skuciok, Danek, bawi Was to, czy jak ? Bądźcie poważni.
Właśnie o to chodzi, że jestem poważny, może aż za nadto. Trochę czarnego humoru mi się wkradło, przyznaję. Zgłaszając jakikolwiek post czy wątek kieruję się zawsze wymogami Regulaminu i zdrowym rozsądkiem <piwo> . Jeśli ktokolwiek z moderatorów uważa, że moje zgłoszenia im przeszkadzają to proszę o odzew.

Awatar użytkownika
Doc
Administrator
Administrator
Kontakt:

Post autor: Doc » 20 maja 2009, 14:20

Danek pisze:Zgłaszając jakikolwiek post czy wątek kieruję się zawsze wymogami Regulaminu i zdrowym rozsądkiem
No i ok.
Tego zdrowego rozsądku zabrakło mi trochę w poście Skucioka. Takie zgłaszanie bardziej szkodziłoby moderatorom niż pomagało.

Tak można by wymieniać i wymieniać np:

6. PISANIE WIELKIMI LITERAMI jest uznawane za krzyk i niezgodne z netykietą.

Czyli TDI należałoby zgłaszać.

;-)

Awatar użytkownika
Skuciok
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Sebastian
Silnik: 2.0 ABT
Kontakt:

Post autor: Skuciok » 20 maja 2009, 14:30

Doc pisze:Skuciok, Danek Żartujecie, prawda ?
Nie, jak porządek w ogłoszeniach to porządek, ja dostałem ostatnio reprymendę za link do allegro, bo nie było fotki. To doprecyzuj ten regulamin tak żeby był naprawdę doprecyzowany, jeśli jako kontakt wystarczy np nr gg lub PW to nie pisz że ma być co najmniej email i GG.
Tak samo ma być opis przedmiotu (a nie jego stan i wiek) bo nikt wieku i stanu nie podaje.

patrz na przykładowe ogłoszenie:
https://audi80.pl/sprzedam-wiazka-el ... htm#313212
relguamin obecnie pisze:Jak powinno wyglądać ogłoszenie.
Ogłoszenie na łamach forum klubu Audi 80 musi zawierać:

1. realne zdjęcie przedmiotu - miniaturka linkowana z serwisów typu www.fotosik.pl lub dodana jako załącznik do posta.
2. krótki opis przedmiotu, jego stan i wiek - opublikowany na łamach naszego forum w dziale "Autogiełda i ogłoszenia".
3. kontakt przynajmniej email i GG do osoby sprzedającej - opublikowany na łamach naszego forum w dziale "Autogiełda i ogłoszenia" .
4. cena za jaką jesteś w stanie sprzedać owy przedmiot - opublikowana na łamach naszego forum w dziale "Autogiełda i ogłoszenia".

Odnośnik do aukcji z danym przedmiotem, czy też innej strony internetowej nie jest odpowiednikiem w/w, wymaganych kryteriów. Może być użyty jako uzupełnienie oferty.
Powyższe ogłoszenie nie spełnia warunków:
- nie ma podanego wieku przedmiotu
- nie ma podanego emaila i GG

Awatar użytkownika
Doc
Administrator
Administrator
Kontakt:

Post autor: Doc » 20 maja 2009, 14:33

Speszal for ju

Jak powinno wyglądać ogłoszenie.
Ogłoszenie na łamach forum klubu Audi 80 musi zawierać:

1. realne zdjęcie przedmiotu - miniaturka linkowana z serwisów typu www.fotosik.pl lub zdjęcie dodane jako załącznik do posta.
2. krótki opis przedmiotu, jego stan, wiek, etc - opublikowany na łamach naszego forum w dziale "Autogiełda i ogłoszenia".
3. kontakt przynajmniej email czy też GG do osoby sprzedającej - opublikowany na łamach naszego forum w dziale "Autogiełda i ogłoszenia" .
4. cena za jaką jesteś w stanie sprzedać owy przedmiot - opublikowana na łamach naszego forum w dziale "Autogiełda i ogłoszenia"
Realne zdjęcie. Jeśli nie będzie realne, jak to udowodnić ? Przymykamy zatem oko, chyba, że coś będzie ewidentnie z prospektu Panasonica ;-) a w opisie nie będzie to sprzęt nowy.

Opis przedmiotu. Stan, wiek itp, nasuwa się samo opisując przedmiot.
"itp" pokazuje możliwości, podsuwa pomysł na opis. Bez przesady.

Kontakt Dopisałem słowo "czy też", ale to zupełne rozdrabnianie się na grosze.

Cena - wiadomo, być musi.

Powiadam, że w ten sposób można bez końca wskazywać niedociągnięcia, ale to jest absurdalne w naszym przypadku. Uważam, że sprawa jest dla userów i moderatorów jest już jasna.

Idąc Twoim tokiem rozumowania:

2. krótki opis przedmiotu

A co zrobić, jak ktoś da długi opis ? Gdzie jest granica krótkiego a długiego opisu ? Ile ma mieć znaków ? Też powinniśmy to zawrzeć w regulaminie, zrobić go na 8 stron i czepiać się, że nikt nie zechciał to przeczytać.

Awatar użytkownika
Danek
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Danek » 20 maja 2009, 14:38

Skuciok pisze:Powyższe ogłoszenie nie spełnia warunków:
- nie ma podanego wieku przedmiotu
- nie ma podanego emaila i GG
W tym przypadku Adam ma rację. Może Andrzeju zmień te punkty na:
"2. krótki opis przedmiotu; np. jego stan, wiek itp. - opublikowany na łamach naszego forum w dziale "Autogiełda i ogłoszenia".
3. kontakt, np. e-mail i/lub nr GG i/lub telefon do osoby sprzedającej - opublikowany na łamach naszego forum w dziale "Autogiełda i ogłoszenia" . "
Nie chodzi mi o czepianie się Ciebie czy kogokolwiek. Mam raczej na uwadze możliwy ewentualny powód do wszczęcia przez jakiegoś upierdliwego usera kolejnej awantury.
Ostatnio zmieniony 20 maja 2009, 14:41 przez Danek, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Skuciok
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Skuciok » 20 maja 2009, 14:41

Ale jak robimy coś to róbmy porządnie. Skoro aż tak czepiamy się działu ogłoszenia że nie można dać samego linka do serwisu aucyjnego który żyje z tego że się na nim ogłoszenia ukazują i robią to już X lat. To doprecyzujmy regulamin tak żeby żadnych wątpliwości nie było. I się tego trzymajmy.

Cały mój wywód miał za zadanie przekonanie was jednak że sam link do allegro wystarczy i za bardzo czepiamy się ogólnie działu ogłoszeń. Ale widocznie nie zczailiście o co mi chodzi. ;-)

Awatar użytkownika
Danek
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Danek » 20 maja 2009, 14:48

Skuciok pisze:Cały mój wywód miał za zadanie przekonanie was jednak że sam link do allegro wystarczy i za bardzo czepiamy się ogólnie działu ogłoszeń. Ale widocznie nie zczailiście o co mi chodzi. ;-)
No to ja nie zaczaiłem w takim razie Twoich intencji (albo mnie podpuściłeś, nieważne).
Osobiście uważam, że sam link to za mało. Nie cierpię lenistwa, jak ktoś mógł wyklepać ogłoszenie do Allegro to spokojnie może klepnąć poprawne ogłoszenie do działu. Osobiście nie lubię linków do zewnętrznych serwisów (np. zamiast miniaturki zdjęcia link) jak coś czytam czy przeglądam to lubię mieć wszystko w jednym miejscu, a nie biegać po całej sieci. Jednak to tylko moje zdanie i jeśli zdecydowalibyście o tym, że może być tylko link to ok. dostosuję się.

Awatar użytkownika
Doc
Administrator
Administrator
Kontakt:

Post autor: Doc » 20 maja 2009, 14:48

Danek pisze:Może Andrzeju zmień te punkty na:
"2. krótki opis przedmiotu; np. jego stan, wiek itp. - opublikowany na łamach naszego forum w dziale "Autogiełda i ogłoszenia".
3. kontakt, np. e-mail i/lub nr GG i/lub telefon do osoby sprzedającej - opublikowany na łamach naszego forum w dziale "Autogiełda i ogłoszenia" . "
Ok, zmieniłem, no problem.
Skuciok pisze:Cały mój wywód miał za zadanie przekonanie was jednak że sam link do allegro wystarczy i za bardzo czepiamy się ogólnie działu ogłoszeń. Ale widocznie nie zczailiście o co mi chodzi. ;-)
Nie zczaiłem, to fakt. Jesteśmy przeciwni linkowaniu do Allegro. Piszę w liczbie mnogiej bo z tego co wiem, wielu tak uważa.

Po 1. Moderator chciał nie chciał, musi wejść pod ten adres i zobaczyć czy ktoś nie sprzedaje sex biznesu.

Po 2. Musielibyśmy ingerować w treść ogłoszenia na Allegro. Jeśli ktoś dałby tam tylko coś takiego. "Sprzedam se blablalizator anastabilny do Audi 80 w stanie nie teges" Lepiej ingerować w kontent na naszym forum.

Po 3. Po to mamy forum, aby go używać i wymagać od userów minimum zachodu, aby dać darmowe ogłoszenie w klubie. Ten zachód to też jakby szacunek dla innych userów.

Podobnie nie toleruję tematów typu:
Mam problem - więcej tu www.osraneauto.com.pl.org/koleboce-kolo.html

UpDate:
Trochę z Dankiem o tym samymi napisaliśmy, ale w tym samym czasie kliknęliśmy.

Awatar użytkownika
grze
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: grze » 20 maja 2009, 14:51

Koledzy, jak już skończy się ta cała karuzela ze zmianami, to poinformujcie mnie proszę na czym stanęło.

Zwróćcie uwagę w jakim świetle nas to stawia, skoro nic tu nie jest pewnie, regulamin działa "wstecz" i zmienia się jak w kalejdoskopie...

Awatar użytkownika
Doc
Administrator
Administrator
Kontakt:

Post autor: Doc » 20 maja 2009, 14:52

grze pisze:Zwróćcie uwagę w jakim świetle nas to stawia, skoro nic tu nie jest pewnie, regulamin działa "wstecz" i zmienia się jak w kalejdoskopie..
Nie martw się. To są zupełnie kosmetyczne zmiany, niezauważalne dla userów.

Jest już finalny.

Awatar użytkownika
Skuciok
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Skuciok » 20 maja 2009, 15:01

Noi teraz jest OK :!:
Nie chcemy(chcecie) tylko linka z allegro to nie, możemy tak chcieć bo mamy władzę :-)
Mamy teraz wreszcie jasne reguły wg których przykładowe ogłoszenie https://audi80.pl/sprzedam-wiazka-el ... htm#313212 jest jak najbardziej poprawne, a za takie uważałem je od razu.
Teraz trzeba po prostu egzekwować i tyle. A jak kasujecie ogłoszenie to dajcie im info za co to było, żeby nie było miliona postów że moderatorzy to Zułooo ;-)

Awatar użytkownika
Doc
Administrator
Administrator
Kontakt:

Post autor: Doc » 20 maja 2009, 15:06

Skuciok pisze:Nie chcemy(chcecie) tylko linka z allegro to nie, możemy tak chcieć bo mamy władzę :-)
Malkontent :-P ;-)
Skuciok pisze:A jak kasujecie ogłoszenie to dajcie im info za co to było, żeby nie było miliona postów że moderatorzy to Zułooo ;-)
Popieram w 200%. Nic tak nie uczy jak jasne info. Samo usunięcie niewiele daje.

Polecam wklejki w notatniku, aby za każdym razem nie pisać z palca tego samego.

Awatar użytkownika
grze
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: grze » 16 cze 2009, 13:42

Doc pisze:Skuciok napisał/a:
A jak kasujecie ogłoszenie to dajcie im info za co to było, żeby nie było miliona postów że moderatorzy to Zułooo ;-)
Popieram w 200%. Nic tak nie uczy jak jasne info.
Niestety są użytkownicy, którym takie info nie daje nic. Zakładają zaraz kolejne ogłoszenie z tymi samymi brakami plus ewentualne pretensje, że moderator śmie jakimś prawem im ogłoszenia usuwać, a ich argumentem jest, że mają pół komórki gratów i nie mają czasu robić zdjęć każdemu pojedynczo. Poniekąd to ich rozumiem :roll: Byłbym nawet za tym aby w dziale ogłoszeniach zrobić nowy dział (np. Ogłoszenia bez zdjęć) i pozwolić tam użytkownikom zamieszczać ogłoszenia bez zdjęć (z samym opisem i ceną). Co Wy na to?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Dział Forum Audi 80”