Sklep Ipart
Sklep
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy ucando.pl

Ostrzeżenie przed nieuczciwym klubowiczem

Dział ogólny dotyczący Polskiego Klubu Audi 80
Awatar użytkownika
Mobilek
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Ostrzeżenie przed nieuczciwym klubowiczem

Post autor: Mobilek » 02 mar 2011, 15:41

Piszę ten temat ponieważ czuję się oszukany przez klubowicza o nicku Dziergus, od którego kupiłem linki hamulca ręcznego i chciałbym tym samym ostrzec innych klubowiczów aby zastanowili się dość mocno wchodząc w interesy z tym klubowiczem . Zacznę od początku: napisałem do kolegi PW w związku z ogłoszeniem jakie zamieścił na forum z zapytaniem czy posiada do sprzedania linki hamulca z zaznaczeniem, że interesują mnie niepoprzecierane i nie zardzewiałe oryginalne obie linki. Na co on odpisał mi że posiada takie ponieważ około pół roku temu wymieniał, na co ja odpowiedziałem że skoro wymieniał to zapewne wymienił na zamienniki które mnie nie interesują. W kolejnej wiadomości dostałem odpowiedź że udało mu się zdobyć oryginały i takie też ma założone, więc odpisałem że jestem zainteresowany i zapytałem o cenę, w odpowiedzi dostałem kwotę 100 zł. Po krótkim namyśle, przekalkulowaniu cen rynkowych koszt ustaliliśmy na 120 zł (tyle miałem zapłacić listonoszowi) razem z przesyłką pobraniową. Na przesyłkę nie czekałem długo (doszła za dwa dni) ale niestety moje zadowolenie nie trwało długo, na początku zaskoczył mnie listonosz pobierając za przesyłkę 125 zł, (koszt przesyłki 21,50 zł) następnie zawartość paczki odbiegała od tego co uzgodniliśmy przez PW. Linki rzekomo po półrocznej eksploatacji, wg mojej oceny wyglądają na kilkunastoletnie, jedna z nich przetarta w dwóch miejscach do metalowego pancerza pokrytego korozją, a w drugiej skorodowana stalowa linka spowodowała rozerwanie teflonowego oplotu w miejscu połączenia z zaciskiem. Wobec powyższego napisałem do klubowicza PW z prośbą o podanie adresu do odesłania przesyłki, ponieważ nie spełnia ona warunków umowy określonych przeze mnie podczas korespondencji, na co dostałem odpowiedź:

linki mam pol roczne jeszce mam gdzies paragon na nie tylko musze poszukac byly sprawne i w bardzo dobrej kondycji
a po drugie nie moja wina ze tyle wyszla paczka:)

Po następnej prośbie i oznajmieniu, że opiszę wszystko na forum odpisał mi:

szczerze rob co chcesz dobrze wiesz ze nie jest to nowe tylko troszke juz zurzte nie mam czasu i nerwow by odsylac paczki

Dzisiaj wysłałem jeszcze raz PW do kolegi z pytaniem czy widzi jakieś wyjście z sytuacji, ale olał mnie, więc opisuję to wszystko na forum ku przestrodze dla innych klubowiczów. Mam jeszcze prośbę do Administracji, jeżeli umieściłem ten wątek w złym miejscu to proszę o umieszczenie go w bardziej odpowiednim za co z góry dziękuję. Aby nie być gołosłownym dołączam fotki półrocznych linek.
[center]Obrazek Obrazek Obrazek[/center]

Awatar użytkownika
Niki20
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Dominik
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.8 AAH
Kontakt:

Post autor: Niki20 » 02 mar 2011, 15:58

Mobilek pisze:pobierając za przesyłkę 125 zł
czyli 5zł więcej niż uzgodniliście :?: Tu bym awantury nie robił... ;-)

Jeśli chodzi natomiast o stan to karygodne jest to by klubowiczów oszukiwać... :-/ W takim stanie to linki 5 letnie mogą być a nie półroczne. Zresztą w dziale "Polecam" jest podobny temat o tym samym klubowiczu :-x Więc to nie jednego forumowicza oszukał :evil:

Awatar użytkownika
DżiPi
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: DżiPi » 02 mar 2011, 16:09

Czyli potwierdza się to o czym pisałem wczoraj:
https://audi80.pl/nie-polecam-sprzed ... t52718.htm
Oszust,bezczelny kłamca i....słów brak a te których chciałbym użyć są niecenzuralne.
Jeszcze kilka osób odbierze przesyłki i znów coś wyjdzie?

Awatar użytkownika
chybo101
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: chybo101 » 02 mar 2011, 16:32

To co Dzipi wycieczka się szykuje :mrgreen:

Awatar użytkownika
DżiPi
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: DżiPi » 02 mar 2011, 16:34

Jawol,naturliś,absolimą <ok>

Awatar użytkownika
Kokolino
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Radomir
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0 ABK
Kontakt:

Post autor: Kokolino » 02 mar 2011, 17:06

Proszę o powstrzymanie sie od ubliżających komentarzy.

Awatar użytkownika
DżiPi
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: DżiPi » 02 mar 2011, 17:09

Czy będą wyciągnięte jakieś konsekwencje wobec tego dziergusa czy jak mu tam?

Awatar użytkownika
maniek75
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: maniek75 » 02 mar 2011, 17:30

Nie jest dobrze :-/ jak się takie rzeczy w klubie dzieją :roll:
I to nie jest pierwszy przypadek <nie wiem>

Awatar użytkownika
Darek.K
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Darek.K » 02 mar 2011, 17:44

dokładnie to nie pierwszy przypadek więc tutaj powinien sie adim wtrącić i odpowiednio zareagować na to co sie dzieje a poszkodowanym przekazać dane które pomogły by w odzyskaniu straconych pieniędzy (jeżeli takie dane posiada oczywiście) ja jak szukałem pompki do centralnego to odezwał sie na gg gość z naszego forum i po dogadaniu wszystkiego wysłał mi jak twierdził pasującą pompkę niestety pompka leży do dziś niepotrzebna bo okazało sie że jest z B3 a nie z B4 i nie pasowała zostało mi tylko gg na którym nic nie zdziałałem a telefonu jak i nicka z forum nie miałem dla tego na forum nie powinno być takich nieuczciwych ludzi powinno sie to tępić bez ograniczeń

Awatar użytkownika
DżiPi
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: DżiPi » 02 mar 2011, 17:47

4464076
Może to ten numer gg?
Dziergus nie chciał podać numeru telefonu ale zapomniał,że robiąc przelew zostawił ślad po sobie.Co prawda z konta innej osoby(kobiety)wysłał kasę ale zawsze łatwiej będzie go odnaleźć.

Awatar użytkownika
mario2560
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: mario2560 » 02 mar 2011, 17:55

Pomijając fakt że po raz kolejny kolega wysłał wadliwy towar zarzekając się uprzednio że jest w nienagannym stanie, to czym kierował się kupujący który za stare linki zapłacił 125zł gdzie nowe w sklepie kosztują mniej niż 100pln, to miała być oszczędność czy jak?
Bez przesady z tym parciem na oryginał, zamienniki też dają radę.

Awatar użytkownika
keczy
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: keczy » 02 mar 2011, 19:36

22. Redakcja Polskiego Klubu Audi 80 nie ponosi odpowiedzialnoci za posty pisane przez użytkowników. Nie ponosi również odpowiedzialności za oferowane towary i usługi w dziale "Ogłoszenia" , oraz za zawieranie wszelkich transakcji za pośrednictwem naszego forum. Każda transakcja powinna być finalizowana na Allegro.pl. Jedyne co mozna zrobic, to poprosic kogos z gory zeby zalozyl widoczny temat Nie polecam/Odradzam obok tematu Polecam, nie bedzie wtedy potrzeby szukac opinii o danym klubowiczu w roznych tematach.

Awatar użytkownika
wujo1
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: wujo1 » 02 mar 2011, 19:56

DżiPi, nasza władza coś zrobi, owszem zamknie temat i tyle czyli standard

Awatar użytkownika
Lucazzz
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Lucazzz » 02 mar 2011, 20:13

wujo1, ale nic innego nie moga zrobic... co, dostanie bana i tyle go bedzie widac, a pieniedzy i tak nie bedzie. A danych osobowych udostepniac nie moga... o ile kolega dziergus przy rejestracjii podał prawdziwe dane... :roll:

Awatar użytkownika
trepek
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Grzegorz
Model: Inny
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.6 ABC+lpg

Post autor: trepek » 02 mar 2011, 20:34

Kolejny oszukany...

Zablokowany

Wróć do „Dział Forum Audi 80”