Spamowanie forum
Spamowanie forum
Ponawiam prośbę o niespamowanie naszego forum głupimi i nic nie wnoszącymi do tematu postami. Tyczy się to głównie działów technicznych. Od dziś ja i (mam nadzieję) inni moderatorzy będą usuwali niepotrzebne i niskopoziomowe posty, które niestety są zbyteczne, a powodują tylko zaśmiecanie forum. W przypadku osób, nie stosujących się do tego przykazania będą wyciagane odpowiednie konsekwencje.
Panowie nie ma nagród za największą ilość postów. Więc jak macie pisać coś bez sensu to się zastanówcie 2 razy. Zarówno Wy, jak i my zaoszczędzimy sobie jakże drogocennego czasu. Bardzo o to proszę.
Dziękuję za uwagę
Panowie nie ma nagród za największą ilość postów. Więc jak macie pisać coś bez sensu to się zastanówcie 2 razy. Zarówno Wy, jak i my zaoszczędzimy sobie jakże drogocennego czasu. Bardzo o to proszę.
Dziękuję za uwagę
Ostatnio zmieniony 17 sie 2007, 22:49 przez cobra, łącznie zmieniany 1 raz.
-
comandor77
- Forum Audi 80

:shock: Niepotrzebnie się tak moderator denerwuje.Jestem świeży, ale namiętnie przeglądam forum techniczne i jakoś specjalnie nie spotkałem "spamu". Zdarzają się wpadki ale przecież to nie jest forum mechaników czy serwisantów Audi. Osobiście pokusiłem się o jeden post niskiego lotu, za co mogę tylko przeprosić :oops: , ale przejrzałem również historię postów kolegi moderatora i też można znaleźć kwiatki typu:
Forum: Elektryka Wysłany: 2007-01-03, 19:08 Temat: [80 B4 1,9TDI 1Z] zabezpieczenie
hehe i na lawetę jest zabezpieczenie: garaż pod domem z 2 rottweilerami

Forum: Elektryka Wysłany: 2007-01-03, 19:08 Temat: [80 B4 1,9TDI 1Z] zabezpieczenie
hehe i na lawetę jest zabezpieczenie: garaż pod domem z 2 rottweilerami
-
OnlineDoc
- Administrator

- Imię: Andrzej
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
Popieram Cobre.
Nikt nie ma zamiaru popadać w skrajność.
Tworzyłem i wspołtworzyłem wiele internetowych boardów, niektóre b. duze takie jak forum.infojama.pl , radiosfera.pl itd itd nie miejsce na chwalenie.
Doskonale wiem co stać się może gdy pozwolimy na off topic'owanie tam gdzie nie powinno się tego robić.
Powtarzam, że nie zamierzamy ścigać, kasować, gonić popadając w skrajność.
Prosimy tylko o pisanie w temacie i nie pisanie postów typu:
Aha, tak to jest fajne
Nom, też to mam, spoko
Wow, madrze wykombinowales
zaiste to jest dobry pomysł
itd itd
Kazdy z nas coś do tematu musi wnieść, aby forum stąło się kopalnią wiedzy dla nowego usera, a Wy, My społeczność budująca to forum dajmy przykłąd nowym, którzy tu zmierzają. A moja w tym głowa, aby nowi się pojawiali
Miła, koleżeńska atmosfera jak najbardziej, klub złamanych serc Audi itd itd
Starajmy się wspolnie to tworzyć z głową i tyle.
Każdy z nas zapewne chce aby toczyła się tylko merytoryczna dyskusja, z której będzie wielka encyklopedia Audi80.
Pozdrawiam
Nikt nie ma zamiaru popadać w skrajność.
Tworzyłem i wspołtworzyłem wiele internetowych boardów, niektóre b. duze takie jak forum.infojama.pl , radiosfera.pl itd itd nie miejsce na chwalenie.
Doskonale wiem co stać się może gdy pozwolimy na off topic'owanie tam gdzie nie powinno się tego robić.
Powtarzam, że nie zamierzamy ścigać, kasować, gonić popadając w skrajność.
Prosimy tylko o pisanie w temacie i nie pisanie postów typu:
Aha, tak to jest fajne
Nom, też to mam, spoko
Wow, madrze wykombinowales
zaiste to jest dobry pomysł
itd itd
Kazdy z nas coś do tematu musi wnieść, aby forum stąło się kopalnią wiedzy dla nowego usera, a Wy, My społeczność budująca to forum dajmy przykłąd nowym, którzy tu zmierzają. A moja w tym głowa, aby nowi się pojawiali
Miła, koleżeńska atmosfera jak najbardziej, klub złamanych serc Audi itd itd
Każdy z nas zapewne chce aby toczyła się tylko merytoryczna dyskusja, z której będzie wielka encyklopedia Audi80.
Pozdrawiam
Szukając konkretnych informacji na przykład na forum AKP bardzo często w danym, gorącym niegdyś, temacie na 5 stron postów niekiedy 3 są off topic i w żaden sposób nie związane z dyskusją .
Popieram modów w sensie tworzenia takich zasad z tego względu że takie forum pełni 2 funkcje - po pierwsze umożliwia bieżącą dyskusję (i w takiej sytuacji OT w temacie aż tak nie przeszkadza) ale po drugie z czasem staje się zasobem informacji w którym trzeba jakoś się poruszać (i tu OT jest bardzo nie wskazane).
Generalnie jest przecież jakaś grupa ludzi którzy nie pisząna takim forum a tylko je przeszukują - sam zanim zalogowałem się na AKP przez ponad pół roku ćwiczyłem opcję szukaj.
Popieram modów w sensie tworzenia takich zasad z tego względu że takie forum pełni 2 funkcje - po pierwsze umożliwia bieżącą dyskusję (i w takiej sytuacji OT w temacie aż tak nie przeszkadza) ale po drugie z czasem staje się zasobem informacji w którym trzeba jakoś się poruszać (i tu OT jest bardzo nie wskazane).
Generalnie jest przecież jakaś grupa ludzi którzy nie pisząna takim forum a tylko je przeszukują - sam zanim zalogowałem się na AKP przez ponad pół roku ćwiczyłem opcję szukaj.
to i ja sie na koniec wypowiem...zgadzam sie z cobra w 100% bo sam zauwazylem ze im wiecej pojawia sie z dupy postow tym mniej mi sie chce przegladac forum...i nie mowie ze jestem swiety bo tez casami jakies bzdety pisze ale trzymajmy sie zasad i niech chociaz dzialy techniczne beda latwe i przejzyste...i na milosc boska niech ludzie uzzywaja troche szukajki bo pojawiajace sie co jakis czas seryjne tematy typu falowanie obrotow lub tym podobne byly juz walkowane 100 razy
pozdro dla wszystkich spamerow 
To ja a propos tych najczęściej pojawiających się postów typu "falujące obroty"
Może by podwieszać takie tematy w formie:
nazwa problemu
krótki opis objawów
możliwe rozwiązania problemu
-...
-...
Problem tylko w tym że ktoś musiałby wyssać z wszystkich postów napisanych w temacie esencję i utworzyć takie podwieszone coś
co wy na to :?:
Może by podwieszać takie tematy w formie:
nazwa problemu
krótki opis objawów
możliwe rozwiązania problemu
-...
-...
Problem tylko w tym że ktoś musiałby wyssać z wszystkich postów napisanych w temacie esencję i utworzyć takie podwieszone coś
co wy na to :?: