Sugestie i problemy z forum
Nie wiem czy mogę się w pełni wypowiedzieć, ale po przeczytaniu kilku postów użytkowników wyżej mogę wywnioskować jedynie, że:
*) Możliwość wystawienia swojego ogłoszenia w dziale "giełda" mogła by zaczynać się od np. 10 sensownie napisanych postach, lub przebyciu danego okresu na forum(bądź double).( sensownie- akceptowalne posty w znaczących działach)
*) Stworzenia systemu sklepu(bądź u kogoś wynajęcia(w wynajmowanie to ja się nie bawiłem, jak już robić to swoje)).
*) Definiowanie osób "zweryfikowanych, wiarygodnych" na zasadzie pobierania danych z działu "polecam/odradzam", bądź po prostu akceptacja użytkownika przez moderatora pełniącego opiekę nad danym działem.
Przykładowy system sklepu:
http://vpx.pl/i/2014/12/29/bf4cd3abad72 ... 7f33a4.png
http://vpx.pl/i/2014/12/29/78622cc0953a ... c372f0.png
*) Możliwość wystawienia swojego ogłoszenia w dziale "giełda" mogła by zaczynać się od np. 10 sensownie napisanych postach, lub przebyciu danego okresu na forum(bądź double).( sensownie- akceptowalne posty w znaczących działach)
*) Stworzenia systemu sklepu(bądź u kogoś wynajęcia(w wynajmowanie to ja się nie bawiłem, jak już robić to swoje)).
*) Definiowanie osób "zweryfikowanych, wiarygodnych" na zasadzie pobierania danych z działu "polecam/odradzam", bądź po prostu akceptacja użytkownika przez moderatora pełniącego opiekę nad danym działem.
Przykładowy system sklepu:
http://vpx.pl/i/2014/12/29/bf4cd3abad72 ... 7f33a4.png
http://vpx.pl/i/2014/12/29/78622cc0953a ... c372f0.png
Ostatnio zmieniony 29 gru 2014, 06:16 przez szefunio, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Tigeros
- Forum Audi 80

- Imię: Karol
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG
Nie tylko blokada gieldy, normalne warny, dostanie jeden z drugim po kilku warnach i od razu bedzie sie rzucał w oczy jako podejrzany. Szybko sie naucza paczki na czas wysylac.Wertyn pisze:
[ Dodano: 2014-12-28, 23:53 ]
i jeżeli ktoś okaże się oszustem to po prostu zablokować mu możliwość dodawania ogłoszeń na forum.
A co do samych zielonych, przydalo by sie kilku nowych, czesc obecnych od dawna na forum nie zaglada... Wystarczy spojrzeć na ostatnie logowania choćby koralb3..
dalej obstawiam za szybkim wypuszczeniem ogłoszenia chocby dla tych co sa ponad rok i maja 100 postow. nie ma siły nawet jak ktos jest niewiadomo jak fair i nie spełnia tych kryteriow to i tak kazdy powinien byc ostrozny.
A karanie sprzedajacych bo ktos stwierdzi ze o pare dni dostał za pozno paczke to bylaby przesada. Jest polcam/niepolecam tylko to tez znowu inny temat ze jak ktos nazwie tak bedzie do konca i lepiej byloby na przykład opina o sprzedajqcym i dodał bym opinie o kupujacym...bo tez sie spotkałem ze ktos po otrzymaniu przesyłki nawrzuca na pw jakis dziwnych haseł albo nie dopłaci jak cos dobierze bo jednak uzna ze tak bedzie dobrze...kupujacy to tez niezle ziołka czasami
A karanie sprzedajacych bo ktos stwierdzi ze o pare dni dostał za pozno paczke to bylaby przesada. Jest polcam/niepolecam tylko to tez znowu inny temat ze jak ktos nazwie tak bedzie do konca i lepiej byloby na przykład opina o sprzedajqcym i dodał bym opinie o kupujacym...bo tez sie spotkałem ze ktos po otrzymaniu przesyłki nawrzuca na pw jakis dziwnych haseł albo nie dopłaci jak cos dobierze bo jednak uzna ze tak bedzie dobrze...kupujacy to tez niezle ziołka czasami
dochodzimy znowu do muru.
na sasiednim forum czyli na a6klubie przez chwile nawet nie bylo dzialu gielda.udalo sie go uruchomic przy zachowaniu pewnych zasad.i to mimo wojenek jakie prowadza tam miedzy soba sprzedawcy.
nie ma zadnego akceptowania itp.jest koniecznosc linku zewnetrznego-jest tez obligatoryjna ramka moderatorska informujaca ze forum nie jest strona w transakcji i sugesstia by byc ostroznym oraz przeprowadzac transakcje poprzez inne miejsca czyli portale aukcyjne..
szybko czysto bez angazowania forum itp.
na sasiednim forum czyli na a6klubie przez chwile nawet nie bylo dzialu gielda.udalo sie go uruchomic przy zachowaniu pewnych zasad.i to mimo wojenek jakie prowadza tam miedzy soba sprzedawcy.
nie ma zadnego akceptowania itp.jest koniecznosc linku zewnetrznego-jest tez obligatoryjna ramka moderatorska informujaca ze forum nie jest strona w transakcji i sugesstia by byc ostroznym oraz przeprowadzac transakcje poprzez inne miejsca czyli portale aukcyjne..
szybko czysto bez angazowania forum itp.
- IC69
- Przyjaciele

- Imię: Irek
- Nadwozie: Avant quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Rychu, takich podejrzeń w ogóle nie powinno być, bo są bezpodstawne.Rychu82 pisze:
IC69, to nie załatwi kwestii podejrzeń..
Po raz kolejny wałkowany jest ten sam temat - nie wiem po jakiego grzyba. Widze, że tu wszystkich dopadła jakaś amnezja. Zapomnieliście już z jakiego powodu Giełda wygląda teraz tak, a nie inaczej?
Czyli powrócić do zasad obowiązujących poprzednio?Wertyn pisze:zrezygnować z linku do olx bo to na prawdę czasem śmiech na sali... nie daje to żadnej pewności co do zakupionego towaru. owszem, jeżeli ktoś chce to można dodać link do ogłoszenia zewnętrznego, ale nie powinno być to koniecznością,
Powiedz mi, co jest dla Ciebie takiego niezrozumiałego w treści regulaminu? Od kiedy to feacebook jest portalem aukcyjnym? No chyba, że jest. Mnie tam nie ma, dlatego pytam.tomkom1 pisze:czy link zewnetrzny to tyko olx i allegro czy ebay czy rowniez ogloszenie dane na innym portalu?np na fejsie w grupie stworzonej w celu wymiany sie czy tez sprzedazy czesci?czy wystawienie linku w lokalnej gazetce internetowej jest rowniez akceptowalne?
To by było chyba najlepsze wyjście. Ciach i po problemach z oszustami, przepychankami o zasady i podejrzeniami o nieuczciwe moderowanie. :->tomkom1 pisze:na a6klubie przez chwile nawet nie bylo dzialu gielda
No dobra...podaj adres do wysyłki. :mrgreen:tomkom1 pisze: adm i tak powie ze pozostaje bez zmian.:)o duuza flaszke sie zaloze ze tak bedzie..
-
UFOtm
- Moderator

- Imię: Michał
- Model: Inny
- Nadwozie: Coupe quattro
- Kontakt:
ps. nie ma w mojej wypowiedzi prywatnych wycieczek i proszę tego tak nie odbierać.
ufo troche mylisz pojecia-na swoja range pracowales caly czas-spoko.w zwiazku z tym massz moj szacunek i nic wiecej..moge chciec cie wpuscic przed kolejke w miesnym z mojego szacunku do ciebie za caloksztalt ale dlaczego uzurpujesz sobie do tego prawo?dlaczego musze???
tak jak pisalem constans.i tylko moja mala satysfakcja taka ze nie tylko ja sie odezwalem albo inaczej piszac nie ja odkopalem i poruszylem temat.dla mnie to oznacza tyle ze moze nie tylko ja tak mysle..a wiec moze nie jest ze mna tak zle...
tak jak pisalem constans.i tylko moja mala satysfakcja taka ze nie tylko ja sie odezwalem albo inaczej piszac nie ja odkopalem i poruszylem temat.dla mnie to oznacza tyle ze moze nie tylko ja tak mysle..a wiec moze nie jest ze mna tak zle...
-
UFOtm
- Moderator

- Kontakt:
tomkom1 pisze:ufo troche mylisz pojecia-na swoja range pracowales caly czas-spoko.w zwiazku z tym massz moj szacunek i nic wiecej..moge chciec cie wpuscic przed kolejke w miesnym z mojego szacunku do ciebie za caloksztalt ale dlaczego uzurpujesz sobie do tego prawo?dlaczego musze???
ps. będziesz drążył to posprzątam...bo mogę.
czyli co dalej tak bedzie, że najpierw maja prawo do decyzji o zakupie jedni a potem ci "drudzy"?
88 wyswietlen a oglosznie czeka na akceptacje. bo innego wytlumaczenia nie ma ewentualnie traktowanie reszty jak imbecyli nie potrafiących dogadac sie odnosnie transakcji...
PS: albo dalej próbujcie na huki uciszyc temat
88 wyswietlen a oglosznie czeka na akceptacje. bo innego wytlumaczenia nie ma ewentualnie traktowanie reszty jak imbecyli nie potrafiących dogadac sie odnosnie transakcji...
PS: albo dalej próbujcie na huki uciszyc temat
- Pieterb
- Forum Audi 80

- Imię: Piotr
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
tak i chyba wszyscy lub przynajmniej większość wiedzą dlaczego tak jestRychu82 pisze:czyli co dalej tak bedzie,
ma już 106 wyświetleń i dalej będzie wisieć bo jest niezgodne z regulaminem, jedynie mogę go wywalić do kosza ale zaraz byłby dym bo przecież zostało usunięte.Rychu82 pisze:88 wyswietlen a oglosznie czeka na akceptacje.
- Pieterb
- Forum Audi 80

- Imię: Piotr
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
wydaje mi się że przypominałem dość długo że brak tego czy owego. Zasady umieszczania ogłoszeń zostały zmieniony zdaje 2 lata temu wiec moim skromnym zdaniem wystarczy tego ciągłego przypominania wszyscy już powinni wiedzieć co i jak. W dodatku na głównej stronie ciągle na czerwono świeci to https://audi80.pl/jak-dodac-ogloszen ... t18081.htmskoti pisze: Pw do wystawiającego brakuje tego, tego i tego, nie stosuje się Kosz i z głowy
hmm a w czym to przeszkadza :?: często patrze czy ktoś swoje ogłoszenie które nie zostało jeszcze zaakceptowane spróbował edytować a tu po prostu nastąpiło jakieś przeoczenie i tyle.skoti pisze:To po co wisi skoro niezgodne jest? 24h i kosz i tyle, po co ma wisieć?
A tu zaraz co niektórzy doszukują się teorii spiskowych jak to wykupujemy wszystkie rarytasy w super ekstra cenie.
-
UFOtm
- Moderator

- Kontakt: