Witam.
Zakupiłem felgi jak w temacie. Są to felgi 10 szprychowe. Guma 195/65/15R. Bez dużego obciążenia wszystko jest ok. Gdy samochód mocno załadowany to opony obcierają, szczególnie nadkola od góry naprawdę silnie. Trasa z 4 pasażerami i pełnym bagażnikiem 40km/h. Nic przy zawieszeniu nie grzebałem. Rozmiar felg fabrycznej do b3 to 6j et45 te są 7j et37. Jaki rozmiar opony dobrać żeby przestało przycierać i żeby było bezpiecznie? I czy w ogóle nie są te felgi zbyt szerokie?
W internetach na przeróżnych przelicznikach rozmiarów opon nie ma felg 7j dla B3. Dodam, że poprzednie alu też miałem 15 i nie przycierało tylko nie znam dalszych ich rozmiarów a to z powodu własnej głupoty. Człowiek uczy się na błędach.
[B3 1.8 NE/JV] Alufelgi od B4 15" 7Jx15H2 ET37
Miałem taki i nic nie skrzywisz, dodatkowo te felgi oryginalne sa dobrych firm i są twarde. 195/60 to też nie jest rozmiar do B3. Fabryczny rozmiar do B3 to 205/50 R15. Ja miałem 195/50 R15 i nic nie tarło nawet przy 5 osobach i bagażu a miałem zawieszenie obniżone -20mm.Berooman pisze:Na 50 jak będzie wyglądał komfort jazdy? Nie skrzywię felg na pierwszych lepszych dziurach?