[All] Fabryczna dojazdówka - jaka ?
[All] Fabryczna dojazdówka - jaka ?
Witam wszystkich.
W niedługim czasie wybieram się na urlop a że mam gaz brakuje mi miejsca w bagażniku.
Chciałbym zakupić dojazdówkę ale nie wiem czy mi wejdzie. Tarcza hamulcowa w ABK ma 280mm plus zacisk. Zakładałem ostatnio koło 14" i niestety nie weszło.
I tutaj pojawia się mój niepokój ponieważ z tego co patrzyłem na allegro to dojazdówki 15" do audi też mają jakoś mało miejsca od środka.
Czy ma ktoś z Was dojazdówkę w swoim ABK czy tylko pełnowymiarowe koła. Niestety nie mam możliwości kupna z przymierzeniem tylko przez Allegro.
Dzięki za pomoc.
W niedługim czasie wybieram się na urlop a że mam gaz brakuje mi miejsca w bagażniku.
Chciałbym zakupić dojazdówkę ale nie wiem czy mi wejdzie. Tarcza hamulcowa w ABK ma 280mm plus zacisk. Zakładałem ostatnio koło 14" i niestety nie weszło.
I tutaj pojawia się mój niepokój ponieważ z tego co patrzyłem na allegro to dojazdówki 15" do audi też mają jakoś mało miejsca od środka.
Czy ma ktoś z Was dojazdówkę w swoim ABK czy tylko pełnowymiarowe koła. Niestety nie mam możliwości kupna z przymierzeniem tylko przez Allegro.
Dzięki za pomoc.
Ostatnio zmieniony 01 cze 2013, 11:24 przez vikus, łącznie zmieniany 1 raz.
- tokarka606
- Forum Audi 80
[80 B4 ABK]Dojazdówka 14" do felg 15"
Witam. Czy była by duża różnica jakbym musiał jeździć na dojazdówce 14"? Mam gazik i chciałbym trochę zwiększyć pojemność bagażnika a 14" wydaje mi się że spokojnie postawię w pionie i zasunę roletkę jak będzie zapakowany. Co o tym myślicie?
Pozdrawiam.
EDIT:Widzę jeszcze jakąś 13", ale to chyba by była przesada?
Pozdrawiam.
EDIT:Widzę jeszcze jakąś 13", ale to chyba by była przesada?
Nie wiem jak jest w praktyce , ale kiedyś starszy mechanik mnie uświadamiał że wysokość kół napędowych powinna być taka sama.
Podobno mechanizm różnicowy wtedy zbyt intensywnie pracuje i może się rozsypać.
Nie wiem jak jest w praktyce , osobiście nie testowałem.
Może ktoś jest bardziej kumaty ,niech się wypowie.
Podobno mechanizm różnicowy wtedy zbyt intensywnie pracuje i może się rozsypać.
Nie wiem jak jest w praktyce , osobiście nie testowałem.
Może ktoś jest bardziej kumaty ,niech się wypowie.
A ja mam 15 dojazdówke i ku zdumieniu kiedyś zarzuciłem na tył wszystko grało tyle że abs się zapalił (wiadomo może inne obroty koła i czujka wyłapała). Raz kapeć na przodzie założyłem a ty zonk felga ociera o zacisk hamulcowy!! Pytanie teraz czy klocki zamienniki były za grube, czy ta dojazdówka była z modelu bez wentylowanych tarcz bo różnica była na ich grubości ok 9 mm.
Także kolego radzę pomyśleć i najlepiej przymierzyć żebyś nie miał takiej sytuacji jak ja.
Także kolego radzę pomyśleć i najlepiej przymierzyć żebyś nie miał takiej sytuacji jak ja.
Jaka jest średnica wewnętrzna takiej felgi,odległość części przylegającej do piasty a części gdzie mniej więcej znajduje się zacisk i jaka jest odległość między piastą a zaciskiem(na długość i szerokośc). Mam nadzieje że zrozumieliście.
[ Dodano: 2012-10-23, 23:19 ]
To jak podpasuje mi coś z Peugota czy Forda?
[ Dodano: 2012-10-23, 23:19 ]
To jak podpasuje mi coś z Peugota czy Forda?
Ja w audi 80 nigdy nie spotkałem dojazdówki. Trzeba próbować z innych aut. Na dniach bede sprawdzać dojazdówke z forda 4x108. Dam znać czy pasuje i nie trze o zacisk. Wiadomo że będzie inny otwór na piaste ale to powinien rozwiązać pierścień.
[ Dodano: 2012-11-18, 18:22 ]
chodzi mi w mojej wypowiedzi o B4.
[ Dodano: 2012-11-18, 18:22 ]
chodzi mi w mojej wypowiedzi o B4.
- Kelis.Zx145
- Forum Audi 80
- Kontakt: