[80 B4 1.9tdi] GRAJĄCE OPONY
[80 B4 1.9tdi] GRAJĄCE OPONY
Witam Klubowiczów, mam pytanko, zakupiłem w roku ubiegłym opony goodyera "duragrip" użytkuje je od sierpnia 2007r, przejechałem na nich około 9.500 km, wszystko było ok do czasu pojawienia się pierwszych upalnych dniw tym roku.
Zaczeło tak dziwnie gwizdać, świszczeć i ogólnie samopoczucie w takim samochodzie nie jest najlepsze. Przy prędkości już 60 km je słychać a przy większych to jest barzdo głośno.
Nie byłem jeszcze w miejscu gdzie je kupiłem. jak myślicie jak szansa jest na reklamowanie i czy wogóle jest szansa aby je reklamowali. Może miał ktos podobny przypadek to proszę o porady.
Zaczeło tak dziwnie gwizdać, świszczeć i ogólnie samopoczucie w takim samochodzie nie jest najlepsze. Przy prędkości już 60 km je słychać a przy większych to jest barzdo głośno.
Nie byłem jeszcze w miejscu gdzie je kupiłem. jak myślicie jak szansa jest na reklamowanie i czy wogóle jest szansa aby je reklamowali. Może miał ktos podobny przypadek to proszę o porady.
- Darecki3037
- Audi 80 Klub
- Tdi B4 117Ps
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- MARCIN 80B4
- Audi 80 Klub
ja mam Michelin PILOT EXALTO i też strasznie hałasują
poczytaj opinie użytkowników
http://www.opony.com.pl/testy/index_tes ... =&strona=1
poczytaj opinie użytkowników
http://www.opony.com.pl/testy/index_tes ... =&strona=1
Sprawdź po prostu czy nie masz ściętej opony z którejś strony (wszystkie kapcie do sprawdzenia oczywiście widać to na oko) -jak masz wy ząbkowaną oponę to właśnie takie objawy doprowadzają kierowców do frustracji.Zrób sobie test hamowania i zobacz czy nie ściąga w którąś stronę(rozpędź sie tak do 35km/h puść kierownik i wciśnij hebel w opór).Jeśli okaże sie że opony są ścięte to raczej nie masz szans na reklamację bo to wina złego ustawienia kątów ,zbieżności itp.. 8-)
- Tdi B4 117Ps
- Forum Audi 80
- Kontakt: