[b4 AAH] Jakie opony w rozmiarze 225/45/17 polecacie?
-
- Forum Audi 80
[b4 AAH] Jakie opony w rozmiarze 225/45/17 polecacie?
Panowie mam pytanko a mianowicie prośbę o wasze sugestie na temat opon.
Planuje w najbliższym czasie zakupić oponki 225/45/17 jakiego producenta i model polecacie z własnych doświadczeń.
Na przyszłość proszę tytułować wątki zgodnie z regulaminem (aby tytuł wątku streszczał istotę problemu) oraz stosować prawidłowe tagi.
Zapoznaj się z regulaminem i zasadami tytułowania wątków.
Planuje w najbliższym czasie zakupić oponki 225/45/17 jakiego producenta i model polecacie z własnych doświadczeń.
Na przyszłość proszę tytułować wątki zgodnie z regulaminem (aby tytuł wątku streszczał istotę problemu) oraz stosować prawidłowe tagi.
Zapoznaj się z regulaminem i zasadami tytułowania wątków.
Ostatnio zmieniony 14 lut 2010, 19:28 przez Grubson997, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
W twoim przypadku zainwestował bym w dobre markowe oponki w końcu masz tam "kilka " koników i niutonometrów a markowe oponki gwarantuja dobre własności trakcyjne i trwałość . Jeżeli chodzi o opony chińskie o których kolega wyzej wspomniał to (zalezy od modelu) ale są mało trwałe lubią dostawac guzów pozatym mimo wygladu jak good year F1 są głośne i mogą niemiło zaskoczyc w ciężkich warunkach w końcu opona=bezpieczeństwo ja moge polecić Yokohama , Toyo, michelin czy good year , kleber , fulda , nokian. ogólnie wszystkie markowe z wyjatkiem pirelli bo to plastiki.
pozdro
pozdro
hmm ja znow odwrotnosc kolegow powyzej pireli p-zero wspaniale opony,na mokrych nawierzchniach rewelacyjne przy predkoci 180km/h moje byly prawie lyse i jak je scigneli dopiero doszlo do mnie jaki czlowiek jest glupi wiec zawdzieczam im zycie moze ktos pomysli ze to przesadne ale bylem bardzo zadowolony z tych opon,nastepne oponki to yokohama wszystko zalezy z jakiego zrodla kupisz i jak trafisz co do chinskich tak samo przod max.jeden sezon.
choc jak patrze na ceny w polsce to chyba przesadzaja a to ten sam badziew gdzie wszedzie jest dostepny za 60% polskiej ceny
choc jak patrze na ceny w polsce to chyba przesadzaja a to ten sam badziew gdzie wszedzie jest dostepny za 60% polskiej ceny
- luk_OP_Q89
- Forum Audi 80
Szeroko dosyć ...
Pirelki -Od modelu P6000(dawno,dawno temu) to doskonała opona jak jest sucho i ciepło.Jak się zagrzeje trzyma miodzio.Za to wodę czuje z za zakrętu...na mokrym jest dramat.
Nie inwestował bym w Michelina , Conti , i inne topówki.
Khumo,Fulda raczej w tej klasie średniej-cenowej , nie są gorsze od topówek poprostu nie są tak prestiżowe.
Wygląda to fajnie,ale w koleinach będzie pływało.Grubson997 pisze:225/45/17
Pirelki -Od modelu P6000(dawno,dawno temu) to doskonała opona jak jest sucho i ciepło.Jak się zagrzeje trzyma miodzio.Za to wodę czuje z za zakrętu...na mokrym jest dramat.
Nie inwestował bym w Michelina , Conti , i inne topówki.
Khumo,Fulda raczej w tej klasie średniej-cenowej , nie są gorsze od topówek poprostu nie są tak prestiżowe.
Jeżeli chodzi o moją ocenę opon to wiadomo Toyo, Yokohama, Bridgestone !!!
Fulda, Michelin śliskie mi się wydają
I stanę w obronie Pirelli !!!
Wiadomo że kupno 6000 = samobójstwo ale nie kleiły się na suchym a na mokrym już nie będę komentował !!!
Kto jeździł na lepszych oponach deszczowych niż Pirelki "P ZERO ROSSO" ?!?
Ja teraz tylko na takich śmigam :mrgreen:
Fulda, Michelin śliskie mi się wydają
I stanę w obronie Pirelli !!!
Wiadomo że kupno 6000 = samobójstwo ale nie kleiły się na suchym a na mokrym już nie będę komentował !!!
Kto jeździł na lepszych oponach deszczowych niż Pirelki "P ZERO ROSSO" ?!?
Ja teraz tylko na takich śmigam :mrgreen:
- DARODIABEL75
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80