[b4 1,9 tdi 1z] łożysko przedniego koła
[b4 1,9 tdi 1z] łożysko przedniego koła
witam mam pytanie czy trudno wymienić samemu łożysko przedniego koła ? i czy może ktoś może udzielić instrukcji jak to wykonać i czy zajmuje to dużo czasu bo chciałbym to zrobić sam , a jeszcze jaki łożyska polecacie?
Jest trochę zabawy i jak się nie wie jak to zrobić to można nowe uszkodzić i na darmo kupa roboty i straty czasu .
Daj mechaniorowi to za parę złoty zrobi fachowo i będzie wiedział jakie , chociaż to już drugorzędna sprawa .
To po lewej to zwrotnica , w środku łożysko z I.C. za 52 zł. , a to po prawej to piasta .
Jak się temu dobrze przyjrzeć , to pomylić się nie można bo po prostu wszystkiego do kupy składa się TYLKO w jeden sposób .
Daj mechaniorowi to za parę złoty zrobi fachowo i będzie wiedział jakie , chociaż to już drugorzędna sprawa .
To po lewej to zwrotnica , w środku łożysko z I.C. za 52 zł. , a to po prawej to piasta .
Jak się temu dobrze przyjrzeć , to pomylić się nie można bo po prostu wszystkiego do kupy składa się TYLKO w jeden sposób .
hej, Jeżeli pytasz... to znaczy, że nigdy tego nie robiłeś. Tak jak pisze kolega antoni, daj zarobić mechanikowi, bo bardzo łatwo uszkodzić nowe łożysko przy nieumiejętnym montażu domowymi sposobami. Warsztaty mają specjalne prasy hydrauliczne do wciskania łożysk. Jeżeli chcesz zmniejszyć koszty własne... to wymontuj zwrotnicę (piastę) ze swojego auta i zanieś do warsztatu w celu wprasowania łożyska. W takim przypadku znacznie ograniczysz koszty.
Nie pomyśl sobie tylko że kategorycznie odradzamy Tobie samodzielną wymianę , zrobisz jak zechcesz i w razie potrzeby każdy w miarę możliwości i wiedzy podpowie i doradzi .
Do odważnych świat należy
Przecież sam osobiście też się na to odważyłem i wymieniłem . Tylko że jest to porywanie się z motyką na czołg . To za ciężka artyleria i trochę specjalnej amunicji potrzeba .
Ale próbuj .
Do odważnych świat należy
Przecież sam osobiście też się na to odważyłem i wymieniłem . Tylko że jest to porywanie się z motyką na czołg . To za ciężka artyleria i trochę specjalnej amunicji potrzeba .
Ale próbuj .