Witam
Pol melona audica to chyba duzo. To teraz Was zaskocze. NIgdy nie byly wymieniane bebny. No chyba, ze w niemcach a ja o tym nie wiem. Wiem, ze jest wszystko orginalne. Jak zlapie tylne kolo i zaczne je poruszac do siebie i do srodka auta to jest delikatny stukot. Kolo sie poprostu lekko rusza. Co to za objaw? bylem na przegladzie ostanio i przegladu niunka nie zdala. Stwerdzono.
Wymiana sworzni przod, koncowki drazkow, nie hamuje na lewe tylne kolo. Reszta wszystko okey. Przy tak duzym przebiegu nie wykazalo ze amortyzatory sa zuzyte. Co mnei dziwi. Wymieniono elementy, pytalem o bebny mechanik stwierdzil ze jest dobrze. Wyregulowal tylko hamulec. Wymienil sworznie i drazki. No to co z tymi kolami. Acha jeszcze jedna rzecz jak jade to cos piszczy w tylnym kole jak by bylo nie nasmarowane?
[80 b3]luzy na kolach
- Darecki3037
- Audi 80 Klub
Re: [80 b3]luzy na kolach
a no objaw luzów na łożyskach piasty, skasuj luz to i koło się nie będzie ruszać na boki i pewnie hamulec piszczeć przestanie...Jak zlapie tylne kolo i zaczne je poruszac do siebie i do srodka auta to jest delikatny stukot. Kolo sie poprostu lekko rusza. Co to za objaw?
Tu kolego masz link <<klik>> jak dokręcić łożyska z tyłu żeby luzu nie było. Tylko nie przesadź z siła, chyba , że długo było jeżdżone na takim luzie to może się okazać, że trzeba bedzie łożyska wymienić . pozdrawiam.