[b3 1.6 PP] Ocieranie kół o nadkola
[b3 1.6 PP] Ocieranie kół o nadkola
Witam mam taki mały problem. Otóż na 1 i 2 biegu gdy wcisne gaz w podłoge słyszę takie dziwne dźwięki z tyłu samochodu jak by opony ocierały o nadkola. Mam pewne domyslenia co do tego ale chciałbym żeby poradził mi tutaj ktoś bardziej doświadczony. Moim zdaniem jest to spowodowane tym że w mojej audiczce mam zrobioną glebe i felgi 16' są za duże, stąd to ocieranie. Może ktoś ma jeszcze jakieś pomysły co do tego bo własnie reperuje moją niuńkę po stłuczce i chce doprowadzić wszystko do porządku z góry dzięki za pomoc
- piotrek 250279
- Forum Audi 80
Trze na pewno. Tak jak koledzy pisali:
-Albo zawiecha w góre
-albo mniejsze koło
-albo sztywniejsze sprężyny
ET moim zdaniem przy 16" w B3 nie powalczysz, i tak będzie trzeć przy glebie. Jakie masz opony?
[ Dodano: 2010-03-24, 22:50 ]
piotrek 250279, wielu jeździ z PP na 16". Tu i tak się nie pościgasz więc pozostaje lans
-Albo zawiecha w góre
-albo mniejsze koło
-albo sztywniejsze sprężyny
ET moim zdaniem przy 16" w B3 nie powalczysz, i tak będzie trzeć przy glebie. Jakie masz opony?
[ Dodano: 2010-03-24, 22:50 ]
piotrek 250279, wielu jeździ z PP na 16". Tu i tak się nie pościgasz więc pozostaje lans
No może raczej:
A) nadkole zetrze Ci bieżnik opony
B) Zawieszenie się po pewnym czasie "wytłucze" i wszystko będzie pukało i stukało, w pierwszej kolejności przód.
Ja miałem na swojej B3 17" i opony 215/45 R17 firmy AEZ, a że nasze drogi są takie a nie inne jak najszybciej kompletu się pozbyłem i przerzuciłem się na RIAL 15" ET35. I na 17" także mi tarło na dołkach z tyłu mimo iż miałem jeszcze wtedy zawieszenie w fabryczne.
Pozdrawiam!
A) nadkole zetrze Ci bieżnik opony
B) Zawieszenie się po pewnym czasie "wytłucze" i wszystko będzie pukało i stukało, w pierwszej kolejności przód.
Ja miałem na swojej B3 17" i opony 215/45 R17 firmy AEZ, a że nasze drogi są takie a nie inne jak najszybciej kompletu się pozbyłem i przerzuciłem się na RIAL 15" ET35. I na 17" także mi tarło na dołkach z tyłu mimo iż miałem jeszcze wtedy zawieszenie w fabryczne.
Pozdrawiam!
jakie masz Et felg?jeździłem z MIodkiem na 9" z ET15 na balonie 205/55 na seri zawiasie i nic nie miało prawa trzeć,ale 205/55 to zdecydowanie za duży balon,dawaj 195/45 <ok>
powiem Ci tak kumpel założył 18" do golfa i nie robi to szału bo zwykła felga i zwykła opona,nie pasuje do całości,ja prędzej wzrok przechodniów kręcąca szesnastką przyciągnę niż on,też jak miałem 205/55 to felgi szału nie robiły,a teraz jest malina...
powiem Ci tak kumpel założył 18" do golfa i nie robi to szału bo zwykła felga i zwykła opona,nie pasuje do całości,ja prędzej wzrok przechodniów kręcąca szesnastką przyciągnę niż on,też jak miałem 205/55 to felgi szału nie robiły,a teraz jest malina...