[All] Opony na LATO - jakie wybrać ?
- Kolczat
- Forum Audi 80
- Imię: Marcin
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG+lpg
- Kontakt:
no z zawiecha wlansie wiem ze dochodzisz prawdy, ale zaraz sie pojawie w tamtym temacie... ciagnac dalej temat opon, to musisz brac pod uwage ze z kazdym calem srednicy musisz schodzic nizej, dlatego jak na 15" "ladnie" wyglada profil 50, tak na 16" 45, a na 17" 40... a ze Szuan ma ladnie wygaldajace 35 to Tobie proponuje 45 ;]
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Dołącze sie do tematu opon letnich.
co sądzicie o tych :?: :?: :?:
http://www.motohurt.com/9912,vredestein ... -91-v.html
Są to Vredestein Sportrac 3
jezdzi ktoś może na takich i podzieli się swoimi sugestiami co do tych opon :?: :?: :?:
co sądzicie o tych :?: :?: :?:
http://www.motohurt.com/9912,vredestein ... -91-v.html
Są to Vredestein Sportrac 3
jezdzi ktoś może na takich i podzieli się swoimi sugestiami co do tych opon :?: :?: :?:
Ostatnio zmieniony 09 sty 2012, 23:24 przez Krzysiek 84, łącznie zmieniany 3 razy.
- Kokolino
- Forum Audi 80
- Imię: Radomir
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
Odgrzeje trochę kotleta
Jako że lato zbliża się wielkimi krokami <lol> czas myśleć o nowych papuciach. Tylko czytam i się zastanawiam a czym więcej czytam tym więcej się zastanawiam i bardziej jestem niezdecydowany.
Które opony wybrać ?
205/60R15 Toyo Proxes CF-1 95H XL czy 205/60R15 Nokian i3 91T czy może jednak szukać w rozmiarach 195/65R15 ale też z tych firm.
Szukam opon bardzo cichych i nie za drogich a te mają dość przyzwoitą cenę.
Mowa oczywiście o oponach nowych żadne używki nie wchodzą w grę
Jako że lato zbliża się wielkimi krokami <lol> czas myśleć o nowych papuciach. Tylko czytam i się zastanawiam a czym więcej czytam tym więcej się zastanawiam i bardziej jestem niezdecydowany.
Które opony wybrać ?
205/60R15 Toyo Proxes CF-1 95H XL czy 205/60R15 Nokian i3 91T czy może jednak szukać w rozmiarach 195/65R15 ale też z tych firm.
Szukam opon bardzo cichych i nie za drogich a te mają dość przyzwoitą cenę.
Mowa oczywiście o oponach nowych żadne używki nie wchodzą w grę
Kokolino, jeśli masz wybierać między Toyo a Nokianem na lato to w ciemno bierz Toyo.Od lat uzywam i ich opon i jestem zadowolony.Toyo np t1R,proxes np...Bardzo dobrze odprowadzają wodę i nie są za głośne choć dla mnie aspekt głośności wcale nie jest brany pod uwagę.Jest jeszcze Falken-świetny na mokrym i na suchym ale baardzo szybko spada z nich bieżnik.A co do Nokiana to chyba niech lepiej robią opony na zimę.