witam, mam okazję bardzo ale to bardzo tanio kupić felunek, który mi się marzy, RONAL ori http://www.allegro.pl/item970802433_4_o ... 4x108.html
mam kilka pytań związanych z w/w zakupem.
1) czy są takie same śruby co do stalówek?
2) jaki jest numer dekielków (felgi ich nie posiadają)
3) w tych felgach jest polerowany rant ori czy po prostu ktoś sobie wypolerował.
4) widziałem identyczne felgi w c4 - czy dekielki są takie same??
5) jakimi dekielkami mógłbym je zastąpić w razie czego? czy jeździć bezz
6) czy to są takie same dekle? http://www.allegro.pl/item969269308_aud ... ginal.html (w cenie felg )
z góry dziękuje za odpowiedzi
[B4 ALL] ori felgi RONAL - dekielki
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
Kiedyś patrzałem w ETKĘ pod tym kontem. I jeśli chodzi o B3 to do stalówek i ori alusów były te same śruby. Musisz sprawdzić czy stożek gdzie wkręcasz śrubę jest taki sam jak w stalówkach, to znaczy czy śrubą będzie dobrze przylegała do tego stożka bo jeśli nie to grozi to jej odkręceniem. Po za tym śruba powinna przy wkręcaniu wejść na minimum 6 obrotów.zakk87 pisze:1) czy są takie same śruby co do stalówek?
właśnie siedzę od rana i grzebie w VAGCAT. śruby do stalówek to M14x1,5 27 a do alusów te same czyli podejdą.
teraz sprawa dekielków. przydał by mi się rozmiar, znalazłem na jednej z aukcji 158x58 ? nie pamiętam. a da się takie dorobić? kurcze, szkoda drugie tyle wydać na dekielki. może kupić jakieś uniwersalne, żeby był dystans a do niego dorobić i przykleić kapsel. jeden bym kupił ori a reszte dorobił dodam, że nie mam ot tak kasy do wydania, bo kupić musze opony. albo będę jeździł bez dekielków:D
teraz sprawa dekielków. przydał by mi się rozmiar, znalazłem na jednej z aukcji 158x58 ? nie pamiętam. a da się takie dorobić? kurcze, szkoda drugie tyle wydać na dekielki. może kupić jakieś uniwersalne, żeby był dystans a do niego dorobić i przykleić kapsel. jeden bym kupił ori a reszte dorobił dodam, że nie mam ot tak kasy do wydania, bo kupić musze opony. albo będę jeździł bez dekielków:D
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
to ja wiem koledzy:) już znalazłem, ale jak wcześniej wspomniałem cena jest straszna jak za kawałek plastiku, do jakiegoś volvo podobne czy do passata po 10-15zł za sztuke są, a tutaj felgi były i w c4 i S6 to się cenią, ale 30zł za sztukę już mógłbym dać w sumie...
można temat zamknąć, w sumie najbardziej mnie interesiło czy śruby podejdą bo po świętach zmieniam feleczki.
pozdro
potrzebna mi średnica dekielków,
czy zewnętrzna to 157mm a wewnętrzna 50??
można temat zamknąć, w sumie najbardziej mnie interesiło czy śruby podejdą bo po świętach zmieniam feleczki.
pozdro
potrzebna mi średnica dekielków,
czy zewnętrzna to 157mm a wewnętrzna 50??