[B4 2.0]Przednie łożysko z której strony wyje Jak Sprawdzić?
[B4 2.0]Przednie łożysko z której strony wyje Jak Sprawdzić?
Witam jak w temacie Chcę że by mi ktoś powiedział jak sprawdzić z której strony wyje mi łożysko koła przedniego skręcam w prawo jest głośniej jadę prosto w miarę cicho jak po koleinach głośniej zależy jak na jadę na koleinę skręcam w lewo cicho nie słychać myślę że to prawe koło ale nie jestem pewien bo głos może się przenosić pomocy
Najpewniej jest podnieść auto i zobaczyć, tak jak pisali Koledzy.
Mniej więcej można zorientować się jadąc na pustej (!) , prostej drodze.
Trzeba zrobić kilka manewrów, tak jakbyś wymijał pachołki, tzw slalom.
Jeśli przy wymijaniu w lewo coś słychać, tzn że prawe łożysko jest do wymiany.
I na odwrót.
Dzieje się tak, bo przy gwałtownych ruchach, manewrach kierownicą, nagle dociążasz koło ( poprzez siłę odśrodkową ) co za tym idzie i łożysko <ok>
Mniej więcej można zorientować się jadąc na pustej (!) , prostej drodze.
Trzeba zrobić kilka manewrów, tak jakbyś wymijał pachołki, tzw slalom.
Jeśli przy wymijaniu w lewo coś słychać, tzn że prawe łożysko jest do wymiany.
I na odwrót.
Dzieje się tak, bo przy gwałtownych ruchach, manewrach kierownicą, nagle dociążasz koło ( poprzez siłę odśrodkową ) co za tym idzie i łożysko <ok>
- Patrique
- Forum Audi 80
- Imię: Patryk
- Model: Audi A4
- Nadwozie: Avant
- Silnik:
A skąd wiesz, czy to drugie łożysko nie było wymieniane zanim kupiłeś auto?zbychu pisze:...bo drugie też nie jest w idealnym stanie i długo nie polata.
Owszem, takie rzeczy powinno się wymieniać parami, jednak w praktyce robi się to tylko jak masz na to dużo kasy i auto jest jedynym Twoim priorytetem.
Mnie zaczęło wyć łożysko cztery lata temu w jednym kole, wymieniłem je i jest cisza. Nalatane przeszło 40kkm. No ale jak to mawiają, "bogatemu wszystko wolno" <ok> .