Panowie mam pytanko ostatnimi czasy wziąłem się za polerke moich borbetów, ale problem w tym że po usunięciu lakieru alu ma taką nie za ciekawą strukturę. Co mam z tym zrobić? Próbowałem szczotą na wiertarce ale praktycznie nic nie dało. wygląda to tak:
[ALL]Pytanie odnośnie polerki felg
-
- Moderator
- Imię: Michał
- Model: Inny
- Nadwozie: Coupe quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
to co czynisz nie ma nic wspolnego z tuningiem wiec na przyszlosc pisz w odpowiednim dziale
szczotkami takich rzeczy sie nie robi, po to jest chemia do usuwania lakieru zeby nie robic tego co ty zrobiles...ogolnie to teraz musisz jechac 150 i 180 zeby to wygladzic a pozniej na mokro od 250 przez 500 i 800 1200 i na koniec 2500, recznie to nie sadze zebys przeszedl te szkole polerowania, lepiej oodaj komus kto sie w tym specjalizuje za takie male kolo z prostym wzorem 500pln zaplacisz
szczotkami takich rzeczy sie nie robi, po to jest chemia do usuwania lakieru zeby nie robic tego co ty zrobiles...ogolnie to teraz musisz jechac 150 i 180 zeby to wygladzic a pozniej na mokro od 250 przez 500 i 800 1200 i na koniec 2500, recznie to nie sadze zebys przeszedl te szkole polerowania, lepiej oodaj komus kto sie w tym specjalizuje za takie male kolo z prostym wzorem 500pln zaplacisz
Ręcznie to się zajechać można. Jak polerowałem ranty w felgach z Compi, to też już miałem dość, ale w końcu zaczęła pojawiać się struktura samego aluminium. Jak dla mnie, to niepotrzebnie używałeś szczotki tak jak napisał kolega UFO. Zamiast tego mogłeś poszukać różnej maści środków do ściągania farby (np. autosol) użyć jej kilka razy w zależności od efektu i potem jechać papierem wodnym tak jak Przemas i UFO napisali. Ręce Ci opadną, czasu stracisz co nie miara, ale jak uzyskasz lustro, to efekt Ci to wynagrodziPrzemo95 pisze:UFOtm, Próbowałem zaczynać od P120 ale to się nic nie wygładza, dalej ma taką strukturę jak by było pomalowane barankiem.
kup krążek na polerkę z regulacją obrotów który będzie gąbka do przyklejania krązków papierów ściernych - ja też jestem na podobnym etapie i fajna zabawa i idzie zgrabnie - jak miałbym to robić ręcznie to ja dziękuje , wolałbym to oddać komuś jak Ufo pisał
Ja np wygładziłem rant który był porysowany dosć mocno gradiacją 320 i 360 - wyszdł jak nówka a początkowo bałem się że bede musiał na tokarkę lecieć - powodzenia i wytrwałości
Aha pamietaj jeszcze że Borbety to jedne z bardziej cięzkich felg do zrobienia lustra <ok>
Ja np wygładziłem rant który był porysowany dosć mocno gradiacją 320 i 360 - wyszdł jak nówka a początkowo bałem się że bede musiał na tokarkę lecieć - powodzenia i wytrwałości
Aha pamietaj jeszcze że Borbety to jedne z bardziej cięzkich felg do zrobienia lustra <ok>