[b4 All] Rozmiar opon
[b4 All] Rozmiar opon
Witam wszystkich serdecznie. Mam małe pytanko dotyczące rozmiaru opon. Mam na stanie 4 nowe opony zimowe Goodyear Eagle UG w rozmiarze 195/60R15 i chciałem sie poradzić czy montaż tego rozmiaru (który jest ciut za mały) ma jakiś sens jeśli chodzi o możliwości trakcyjny samochodu. Dodam że to opony z najwyższej półki jak sie można domyśleć i chyba nie warto oddawać ich za bezcen lub wymienić sie na Dębice frigo w rozmiarze 195/65R15.
- Doc
- Administrator
- Imię: Andrzej
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
W moim przypadku u gumiarza miejscowego. Właściciel wulkanizacji zdjął je z własnego mercedesa poniewaz kupił sobie felgi 16stki. W stanie idealnym z bieżnikiem ok 8 mm kosztowały mnie 4 sztuki z założeniem i wyważeniem 400 zł.Skuciok pisze:gdzie można kupić Goodyeary F1 w tym rozmiarze, bo szukałem a nie znalazłem, ile kosztowały
Zatem taniutko.
Dzięki za opinie, chyba pośmigam na tych goodyerkach tej zimy skoro zdania są przychylne. A, jeszcze jedna sprawa, jeżeli poszukuje któryś z was oponek Goodyear Eagle F1 (lato) z tym wykręconym bieżnikiem to chyba mam coś takiego w rozmiarze 205/50R16, ale musiałbym popatrzeć dokładnie na magazynie. Jedyny feler tych opon to to że są troche w sile wieku no i oczywiście cena, ale jeżeli któryś z forumowiczów by sie decydował to wszystko jest do pogadania. Jutro sprawdze jaki dokładnie jest rozmiar i napiszę równierz ewentualną cenę. Opony są (jeśli dobrze pamiętam) w indeksie ZR!