Witam wszystkich. Ostatnio zauważyłem ze jak jade z prędkością powyżej 50 km/h i skręcam w lewo to słyszę szuranie w lewym kole (przynajmnej tak mi się wydaję że w lewym). Co to może być?
Z góry dziękuje za odpowiedź
[B4 All] Szuranie w kole
[B4 All] Szuranie w kole
Ostatnio zmieniony 08 sty 2011, 15:47 przez jubik, łącznie zmieniany 1 raz.
- goldi j51
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi A6
- Nadwozie: Sedan
- Kontakt:
Zapoznaj sie z regulaminem i używaj opcji szukaj oraz stosuj [TAG] w nazwie tematu inaczej temat wyląduje w koszu
Jeżeli jedziesz w lewo np. po łuku drogi i słychać szum a w przeciwną stronę nie to będzie łożysko w kole trzeba podnieś autko zobaczyć może gdzieś blacha od osłony tarczy trze przyczyn może być wiele
Jeżeli jedziesz w lewo np. po łuku drogi i słychać szum a w przeciwną stronę nie to będzie łożysko w kole trzeba podnieś autko zobaczyć może gdzieś blacha od osłony tarczy trze przyczyn może być wiele
to zaczęło się wczoraj jak wjechałem na rondo i właśnie skręcałem w lewo zaczeło szurac (szur..szur..szur..szur) w miarę szybko szurało ale nie głośno tak delikatnie ale słyszalnie. gdy skręcam w prawo nic nie słychać. Nie znam się za bardzo na mechanice i po prostu obawiam się żeby mi koło nie odpadło czy coś
- luk_OP_Q89
- Forum Audi 80
jubik, Tagi w temacie bo poleci w kosmos.
Nawet nie napisałeś czy w przednim czy tylnym ale jak widać nikomu to nie robi różnicy
Poskręcaj z lekko wciśniętym hamulcem jeśli szuranie ustanie to jest to w obszarze klocek-tarcza.Przede wszystkim zdejmij koło zakręć łapą i oceń gdzie jest zródło czy osłona czy łożysko czy klocek-tarcza.
Nawet nie napisałeś czy w przednim czy tylnym ale jak widać nikomu to nie robi różnicy
Poskręcaj z lekko wciśniętym hamulcem jeśli szuranie ustanie to jest to w obszarze klocek-tarcza.Przede wszystkim zdejmij koło zakręć łapą i oceń gdzie jest zródło czy osłona czy łożysko czy klocek-tarcza.