Witam zwracam się do was o pomoc odnośnie zdiagnozowania usterki AUDI B4 1993R SILNIK ABK 115KM LPG. Żona odpaliła samochód ruszyła dwa metry do tyłu i samochód zgasł ,od tej chwili już nie dał się uruchomić. Podczas odpalania delikatnie podnosi się obrotomierz . Sprawdziłem iskrę i okazuje się że jej nie ma. Do cewki zapłonowej dochodzą mi trzy przewody brązowy czarny i zielono biały pod czarny podłączyłem przewodzik z lampeczko i po przekręceniu kluczykiem żaróweczka zapaliła się.Na pozostałych dwóch przewodach żarówka nie zapaliła się z tego modułu wychodzi jeden przewód wysokiego napięcia do kopułki wypiąłem go od strony kopułki włożyłem świecę dotknąłem do masy niestety iskra się nie pojawiła . Proszę was o radę co mogę jeszcze sam sprawdzić zależy mi na tym ponieważ we wtorek jedzie żona do pracy.
P.S
jak mogę sprawdzić czujnik hala
[80 b4] 115KM BRAK ISKRY CO MOGĘ SAM POSPRAWDZAĆ
Fakt cuda się dzieją z tymi cewkami akurat byliśmy na weselu i żona postanowiła odprowadzić samochód do domu ruszyła raptem 2metry i pojeździe , dobrze że to wszystko stało się na miejscu a nie w drodze. Dodam tylko że ta oryginalna wydaje mi się że była o wiele lepiej wykonana z dużym radiatorem pod spodem z napisem Beru a ta topran to leka i już według mnie wykonania takiego nie ma.