Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 2.0 ABT Avant] 3-polowe złącze konektorowe - problem ?

Wszystko co znajduje się w komorze silnika.
ODPOWIEDZ
drookash
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

[B4 2.0 ABT Avant] 3-polowe złącze konektorowe - problem ?

Post autor: drookash » 10 lip 2008, 00:04

Dziś zabrałem się za montaż alarmu w mojej niuni. Wszystko szło zgodnie z planem do momentu gdy w oficjalnym przewodniku dostępnym w dziale download nie przeczytałem cytuję "Przewody masowe od czujników drzwiowych: brązowo-niebieski i brązowo-biały znajdujące się w 3-y polowym złączu konektorowym pod tablicą rozdzielczą po lewej stronie".
Autko ma alarm fabryczny - syrenka w bagażniku, krańcówka pod maską i migająca dioda wewnątrz włącznika od przeciwmgielnych - uruchamiane z kluczyka w zamku.

Moje pytanie brzmi - gdzie znajdę to 3-polowe złącze ? Bezpośrednio pod kierownicą mam od góry - czarne mniejsze, żółte, niebieskie, brązowe i czarne złącze. W brązowym znalazłem migacze ale gdzie szukać tego 3-polowego z masą podawaną od drzwi/klapy/bagażnika która uruchamia fabryczny alarm ?
Alternatywą jest wpięcie w lampkę, ale nie chcę tak podłączać - lampka nie świeci jak silnik chodzi a drzwi są otwarte - nie zadziała programowana funkcja antynapadu w ten sposób.

Kiedyś pomogłem koledze w 1.9TDI podłączyć sterowanie pneumatyką, zamontowałem podobny alarm samodzielnie w Daihatsu do którego nie było nawet schematu, lecz tutaj poległem... 2 godziny z miernikiem w łapie i nie trafiłem :(

Nie znalazłem również nic w szukajce :( Wiele wątków, ale każdy jakby nie miał tego problemu i pewnie podłączał do masy z lampki.

Wytłumaczy mi ktoś tak "obrazkowo" gdzie znajdę to złącze 3-polowe ? Jaki ono ma kolor ?

Awatar użytkownika
IC69
Przyjaciele
Przyjaciele
Imię: Irek
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant quattro
Silnik: 2.8 AAH

Post autor: IC69 » 10 lip 2008, 01:08

drookash, a odkręciłeś tą półkę pod deską, od strony kierowcy?

drookash
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: drookash » 10 lip 2008, 08:33

Oczywiście :) W instrukcji wskazany jest kluczyk 10mm nasadowy, ja miałem śrubki 8mm i pamiętam, że u kolegi w B4 1Z też były 8 - pożyczałem mu kluczyk :) Wcześniej nie była odkręcana ta półeczka - widać po odciskach podkładek na tapicerce.
Powiedzmy, że w oczywistych sprawach sobie radzę - zlokalizowałem wszystkie łączki oraz odseparowałem kabelek sterujący pneumatyką - poległem tylko na tym złączy 3-polowym gdyż takiego u mnie nie ma :(
Gdy nikt nie odpowie mi do południa - podłączę do światełka wnętrza a klapę tylną będą "czuły" sensory ruchu.

Nie mając wyjścia podłączyłem do żaróweczki - temat zakańczam !

ODPOWIEDZ

Wróć do „Komora silnika”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl