[audi b3 1.8 PM] Brak iskry benzyna /lpg help
[audi b3 1.8 PM] Brak iskry benzyna /lpg help
Witam ! Dziś stało się sporo dziwnych rzeczy z którymi nijak nie mogę sobie poradzić otóż w drodze do pracy kamień uszkodził zewnętrzną pompę paliwa co spowodowało jego wyciek sądziłem że to nic poważnego ponieważ posiadam również instalacje LPG ale po pracy usiłowałem go odpalić awaryjnie bez benzyny ku mojemu zaskoczeniu nie udało się. Pomyślałem więc ze uniemożliwia to czujnik temperatury cieczy w parowniku wiec w akcie desperacji obciąłem go łącząc ze sobą przewody na krótko obchodząc w ten sposób czujnik lecz to nic nie dało.Odpalił dopiero na pych:( Po powrocie do domu zdemontowałem uszkodzoną pompę i wtedy zaczęła się impreza. Silnik w ogóle nie odpala ani ze stacyjki ani na pych sprawdziłem przejście miedzy przekaźnikiem a elektrozaworem przy parowniku przejcie jest natomiast napięcie nie pojawia się na żadnym z nich . I nie mam koncepcji dlaczego oprócz tego nagle zabrakło iskry sprawdziłem napięcie na cewce na obu śrubach jest 11,5 W natomiast jest ono na obu i nie wiem za bardzo czy to dobrze cewka ma przejście na obu śrubach sprawdzona buzerem miernika napięcie dociera na palec kopułki rozdzielacza natomiast nie idzie na świece odrazu pomyślałem o uszkodzonym aparacie zapłonowym więc przepiąłem kopułkę do drugiego dołączyłem masę z akumulatora i kręciłem palcem ręcznie na przekręconej stacyjce lecz iskry w dalszym ciągu brak .Bezpieczniki sprawdzone są ok. Może ma znaczenie czy pompa paliwa jest wpięta może zamyka ona jakiś obwód ? Opisałem wam wszystko szczegółowo co dziś popsułem może zrobiłem coś nie tak proszę o jakąś radę gdyż wyczerpałem wszystkie pomysły.
Ostatnio zmieniony 26 kwie 2013, 16:06 przez wabik29, łącznie zmieniany 2 razy.
Dalszy ciąg odkryć :)
Czujnik halla nie dostaje napięcia zamiast tego są same masy why??