witam,
Kilka dni temu zgasiłem silnik na stacji benzynowej i już nie odpalił. Sprawdziłem iskrę, nie było więc sholowałem auto. Niestety do tej pory nie rozwiązałem problemu. Przed napisaniem tematu oczywiście przestudiowałem wszystkie poprzednie posty dotyczące tego tematu. Wiem że winny może być czujnik Halla, (jest ok), cewka (tez była sprawdzana) albo aparat (ok - testowany w innym samochodzie). Tak więc wnioskuję z postów które wyłowiłem szukajką że mógł paść komputer, który w moim modelu powinien być na lewym nadkolu pod wykładziną. Moze ktos polecić mechanika/elektryka koło Kielc lub Końskich kto mógłby mi zdiagnozować czy to na pewno komp. Aha nadmienię że ok 2 tyg przed awarią miał kilka razy taki objaw że np. na skrzyżowaniu silnik schodził do bardzo niskich obrotów ok. 300/min. Wracały one do normy po "przegazówce". Z góry dziękuje i pozdrawiam.
[80, B3 1,8 JN] Brak Iskry, kto zdiagnozuje koło Kielc
- Darecki3037
- Audi 80 Klub
Darecki3037, dobrze kombinujemy obaj ale niestety nie mam czasu na samodzielne naprawy. Odstawiłem do elektryka ale też narazie cisza. kable sa ok. Aparat kopułka i palec też. Cewka ma zasilanie ale nie daje iskry. może faktycznie gdzieś na złączu... :roll: Chciałbym to rozwiązać jak najszybciej bo jeżdze busami do pracy. dzieki
Niestety nie ma oddzielnego modulu, ale wszystko razem w sterowniku Bosch 0 280 907 403. Przy okazji znalazłem na necie taką stronkę - zestawienie snumerów komputerowych sterowników dla każdego typu silnika i roku auta. Chyba równiez kody ECU.
http://www.avtodiag.com/use_ecu/ecu_audi/use_audi.htm
Jeszcze jej nie przejrzalem do końca ale gdybym ja miał wcześniej to wiedziałbym jaki numer sterownika dla silnika JN bez wyciagania starego steru. Jutro postaram sie nabyć i sprawdzić. Pozdrawiam
http://www.avtodiag.com/use_ecu/ecu_audi/use_audi.htm
Jeszcze jej nie przejrzalem do końca ale gdybym ja miał wcześniej to wiedziałbym jaki numer sterownika dla silnika JN bez wyciagania starego steru. Jutro postaram sie nabyć i sprawdzić. Pozdrawiam