[B4 AAH] Brak iskry Pomocy!
[B4 AAH] Brak iskry Pomocy!
Tak jak w temacie pisalem juz o tym ale nikt nie odpisuje a wiec zakladam nowy temat bo sprawa jest powazna. Mam pytanie, co do czujnika, halla a wiec miesiąc temu wróciłem autem do domu jak zawsze zgasiłem auto i rano chce odpalić a tu nic, ale próbowałem na gazie i na benzynie i jakoś załapała w niedziele tez przyjechałem i nic się nie działo postawiłem na parking i w poniedzialek już nie odpala.Sprawdziłem tylko czy ma iskrę na świecy i NIE MA. Poszperałem na różnych forach i wyczytałem ze można odpalić auto jak jest uszkodzony czujnik halla trzeba poprowadzić od 2 pina kabelek i dotykać do masy a druga osoba powinna kręcić zapłonem zaczęła łapać jak by chciała a nie mogła i w końcu załapała pochodziła trochę zgasiłem i pali tak jak zawsze i pytanie z mojej strony czy to na 100% sa objawy tego czujnika halla czy to taki mój niefart tylko z tymi kabelkami?? A czy nie powinno być tak ze jak padnie to od razu?We wtorek podmieniłem czujnik halla i zapaliła no i dziś rano znowu nie pali co się dzieje co może być??Pod kompa podpinalem to wywalilo bledy 2 czujnikow hella i 2 sady ale moze to dlatego ze kostka od helli byla zdjeta a ja niechcacy zaplon przekrecilem hm?
Kolego, jeśli chodzi o czujnik to nie pada od razu. Miałem takie same objawy. Auto raz odpalało raz nie i u mnie winny był właśnie czujnik halla. Ciężka sprawa, że po wymianie znowu nie odpala.
Moim zdaniem do sprawdzenia cewki zapłonowe. Zakładam, że przy kompie nie było nic ruszane.
Podobne problemy mogą też być spowodowane źle założonym rozrządem ale na pierwsze proponuję sprawdzić jeszcze czujnik i cewki.
Moim zdaniem do sprawdzenia cewki zapłonowe. Zakładam, że przy kompie nie było nic ruszane.
Podobne problemy mogą też być spowodowane źle założonym rozrządem ale na pierwsze proponuję sprawdzić jeszcze czujnik i cewki.
Właśnie niedawno podmieniłem moduł i zapaliła od razu a jeszcze przed podmianko kręciłem na swoim i nie paliła po przełożeniu zapalila, ale gdy znowu swój włożyłem tez odpaliła ciekawe, czemu pewnie moduł tez dobry.? A gdzie jest ten 2 czujnik halla, bo ten, co wymieniałem to jest na prawej głowicy na 3 piny w takiej kopułce jak się stoi przed maska.
8S3
Rozrząd wymieniany 50tys temu i od tamtej pory zero problemów.
Który czujnik halla padł Ci ten na głowicy czy ten drugi?
Komp. nieruszany.
A jak ja mam te cewki sprawdzić jak teraz dają iskrę i wszystko gra?
8S3
Rozrząd wymieniany 50tys temu i od tamtej pory zero problemów.
Który czujnik halla padł Ci ten na głowicy czy ten drugi?
Komp. nieruszany.
A jak ja mam te cewki sprawdzić jak teraz dają iskrę i wszystko gra?
-
- Forum Audi 80
witam
hmmm kolego wyzej chyba byles gdzies u jakiegos grzebka i pewnie wszystko powymienial
niewiam jak jest w s4 ale sprawdzil bym dioda czy steruje wtryskami jesli tak to czujnik halla oki sprawdz tez napiecie na cewce i dioda czy jest sygnal z ecu jak cos to odezwi sie na gg to spradzw jak tam u ciebie jest na schemacie
niewiam jak jest w s4 ale sprawdzil bym dioda czy steruje wtryskami jesli tak to czujnik halla oki sprawdz tez napiecie na cewce i dioda czy jest sygnal z ecu jak cos to odezwi sie na gg to spradzw jak tam u ciebie jest na schemacie
Masz alarm założony ?Może Ci się blokuje?Mi jak się zblokował to też iskra do cewki nie dochodziła.klepa pisze:O to chodzi ze moduł podstawiłem i zapaliła a potem włożyłem swój moduł i tez odpaliła i pojeździłem i dalej nic ma ktoś jakieś pomysły?? Dodam jeszcze ze gdy wykręciłem święcę i kolega kręcił rozrusznikiem a ja pulsacyjnie dotykałem do masy środkowy kabel od czujnika hella to była iskra.
Przelutowałem kable, co idą do czujnika halla w ubiegłą sobotę i jeździłem było ok a teraz znowu mi nie odpaliła jeszcze mechanik mówił żeby sprawdzić napięcie na czujniku położenia wału jak nie będzie paliła, bo na razie znowu podotykałem środkowym pinem od halla do masy i zapaliła w poniedziałek biorę się ostro za sprawdzenie zacznę od rozrządu.
[ Dodano: 2009-09-07, 12:19 ]
Wszystko jasne rozrzad przestawiony o 2 zabki.
[ Dodano: 2009-09-07, 12:19 ]
Wszystko jasne rozrzad przestawiony o 2 zabki.