wiem wiem ze pewnie zaraz mi ktoś napisze ze temat milion razy wałkowany ale na słowo szukałem 2 dni przeczytalem chyba wszystko i niestety tego czego potrzebuję nie znalazłem
mianowicie
odkąd jestem posiadaczem samochodu nie działa w nim licznik ani prędkość ani żadne kilometry. zegary VDO
jak sprawdzić czy czujnik wysyła impulsy??
jak sprawdzić w prędkościomierzu silniczek??
co powinno być na tych czterech pinach ( na te śmieszne zatrzaski czy jakoś tak) w prędkościomierzu??
ktorym z tych pinów dostaje licznik impulsy od czujnika abym mógł sprawdzić czy kable gdzieś po drodze nie zepsuly się??
jeśli nie chce wam sie pisać poraz kolejny to chociaż jakiś link do tematu bo naprawde przeszukałem wszystko.
p.s. luty poprawiłem na płytkach. jutro jeszcze posprawdzam ścieżki i rezystory itp
pozdrawiam
[80 B3 1.6TD SB] czujnik licznika w skrzyni
- Solskier
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2,2 AAN
- Kontakt:
Prosze bardzo viewtopic.php?t=12449 <ok> Powinno to w czyms pomoc. <ok>
nio wiec na dzien dzisiejszy mam tak
licznik sprawdzony - brak przepalonych ścieżek
luty poprawione - czyli brak zimnych
wymieniona dioda w prostopadłej płytce przy prędkościomierzu ( chyba była uszkodzona)
co do pinów od prędkościomierza są cztery i ...... licząc od dołu
1 - +
2 - ? pewnie któryś z tych jest od impulsatora
3 - ?
4 - - (minus)
co do impulsatora to tutaj mam mega rebus
w jednym mam plus; w środkowym nie ma nic (to idzie do licznika kabel sprawdzony nie ma przerwy); i w 3 mam minus czy to tak ma być?? jakieś rady odpowiedzi wskazane
jakby tego było mało to wtyczka od impulsatora ma 3 piny ale czujnik ma 2 :shock:
i ze niby jak mam to rozumieć hmmm mało tego czujnik jest nowy ( tak wygląda a wiem ze kiedys staruszek to oddawał do auto elektroniki by naprawić ale z marnym skutkiem bo licznik nigdy nie działał)
JAK SPRAWDZIĆ IMPULSATOR?? <buu> <buu>
[ Dodano: 2008-02-19, 21:43 ]
no więć czy ktoś mi powie czy czujnik też powinien mieć 3 piny??
licznik sprawdzony - brak przepalonych ścieżek
luty poprawione - czyli brak zimnych
wymieniona dioda w prostopadłej płytce przy prędkościomierzu ( chyba była uszkodzona)
co do pinów od prędkościomierza są cztery i ...... licząc od dołu
1 - +
2 - ? pewnie któryś z tych jest od impulsatora
3 - ?
4 - - (minus)
co do impulsatora to tutaj mam mega rebus
w jednym mam plus; w środkowym nie ma nic (to idzie do licznika kabel sprawdzony nie ma przerwy); i w 3 mam minus czy to tak ma być?? jakieś rady odpowiedzi wskazane
jakby tego było mało to wtyczka od impulsatora ma 3 piny ale czujnik ma 2 :shock:
i ze niby jak mam to rozumieć hmmm mało tego czujnik jest nowy ( tak wygląda a wiem ze kiedys staruszek to oddawał do auto elektroniki by naprawić ale z marnym skutkiem bo licznik nigdy nie działał)
JAK SPRAWDZIĆ IMPULSATOR?? <buu> <buu>
[ Dodano: 2008-02-19, 21:43 ]
no więć czy ktoś mi powie czy czujnik też powinien mieć 3 piny??