[ B3 2.0 benzyna ] Czy to rozrusznik ?
[ B3 2.0 benzyna ] Czy to rozrusznik ?
Witam mam problem, mianowicie dzisiaj przy odpalaniu rozrusznik mi zakręcił dwa razy i nie odpalił, potem zaś to samo, odczucie miałem takie że to może akumulator, ale zakręciłem jeszcze raz i przy puszczeniu kluczyka jakby chciał zapalić ! Ale zaś nic ! i od tego czasu za każdym przekręceniem kluczyka słychać tylko jakiś silniczek ( z prawej strony )
- Solskier
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2,2 AAN
- Kontakt:
Wg mnie rozrusznik u Ciebie nie zawiesił sie bo napisłes ze kreci raz albo dwa, wiec albo nie ma siły odpowiednio mocno przekrecić - akumulator, albo coś go boli w takim wypadku nalezy go wyjac rozebrac i sprawdzić... o ile to wógóle wina rozrusznika - warto było by odpaliś auto z górki jesli zapali bez problemu to rozrusznik wtedy na bank, jesli nie trzeba bedzie szukac innej przyczny....
To dzwiek pompy paliwa, która włancza sie za kazdym razem po przekreceniu zapłonu. <ok>padawi pisze: od tego czasu za każdym przekręceniem kluczyka słychać tylko jakiś silniczek ( z prawej strony
to na bank rozrusznik, cos nie tak z automatem nie wypycha tylko na sucho kręci (juz dawno z rozrusznikiem nic nie robiłem i pozapominałem jak się fachowo nazywają te elementy jak bendix,wiec proszę sie nie śmiać)
niech ktoś ci przekręci kluczyk i zacznie wtedy pracować a ty go puknij (jak odpali to masz już na 200% winę )
niech ktoś ci przekręci kluczyk i zacznie wtedy pracować a ty go puknij (jak odpali to masz już na 200% winę )
- Solskier
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2,2 AAN
- Kontakt:
Myslałem ze chodiz Ci o dzwiek przy samym przekreceniu, ale teraz juz zaskoczyłem ze jak trzymasz na zapłonie to jest to co kolega misiek440, Ci napisała - elektomagnes nie wyrzuca do końca albo wcale zębatki - bendix. <ok>padawi pisze:"Solskier" to nie (pompa paliwa) wiem jak to działa . A to wyraźnie słychać jakiś silniczek i kręci cały czas aż nie puszcze kluczyka z rozruchu, a rozrusznik już przestał kręcić