[AAH 2.8 v6 quattro]do czego kable w masce??
-
- Forum Audi 80
[AAH 2.8 v6 quattro]do czego kable w masce??
Witam koledzy,ponownie prosze was o pomoc dziś postanowiłem sprawdzić co dzieje się z lampką która oświetla komore silnika z początku myślałem ze zaśniedziały styki więc wyjołem wyczyściłem i i nic znów nie zapala sie chciałem sprawdzić czy moze kabelek się gdzieć nie przerwał no i postanowiłem go wycągnąć ieden był przerwany a drugi cały zeby nie uszkodzić czegoś zdjołem wygłuszenie maski i ku memu zdziwieniu w ramie maski jest jakaś wiązka przewodów i nie mam pojecia do czego ona moze byc dodam ze do lampki idą tylko dwa przewody a naliczyłem ich z 5 lub 6 nie pamiętam dokładnie przewody wyglądały jak by były fabrycznie tam wstawione wiec zachodze w głowe co one zasilają zawszelkie odpowiedzi dziękuje z góry i pozdrawiam
-
- Forum Audi 80
- killer0123
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
Przewody do spryskiwaczy są dwa: brązowy i niebiesko czerwony. Mogło być ich pięć lub sześć. Dwa do lampki, dwa do jednej dyszy i dwa do drugiej lub ze wspólną masą.piotrek754 pisze:w ramie maski jest jakaś wiązka przewodów i nie mam pojecia do czego ona moze byc dodam ze do lampki idą tylko dwa przewody a naliczyłem ich z 5 lub 6 nie pamiętam dokładnie przewody wyglądały jak by były fabrycznie tam wstawione wiec zachodze w głowe co one zasilają
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
tzn tak jak auto było jeszcze w usa to był silnik wymieniany i moze w tym celu była maska zdemontowana i jakiś pajac ucią kable bo widać ze zostały przecięte wiec raczej nie mniało dzwona z wiązki za puszką z bezpiecznikami zauwazyłemdwa kable i myśle ze jak je złącze z tymy przeciętymi to powinno wszystko działać ale dla pewności zapytam czy lampka i dysze podgrzewane mogą być połączone razem ze sobą?? bo jezeli tak to w tedy wystarczyło by podłączyć te dwa kabeli i by wszystko grało
[ Dodano: 2008-02-19, 21:16 ]
KOKOLINO 1 jest jakaś koncówka w masce ale jak oglądałem to z maski nie wychodziły zadne przewody do kabiny silnika poprostu nie mniało zadnego połączenia
[ Dodano: 2008-02-19, 21:16 ]
KOKOLINO 1 jest jakaś koncówka w masce ale jak oglądałem to z maski nie wychodziły zadne przewody do kabiny silnika poprostu nie mniało zadnego połączenia
- Kokolino
- Forum Audi 80
- Imię: Radomir
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
To nie może być tak podłączone. Z tego co wiem to podgrzewacz sprysków działa zaraz po włączeniu stacyjki, ?Natomiast światełko po włączeniu świateł postojowych. Tak bynajmniej idziałem w paru audiczkach. Niech się lepiej wypowie ktoś kto zna temat bo z prądem nie ma żartów i można łatwo niunie schajczyć. <ok>
-
- Forum Audi 80