Dziwne połączenie - rozrusznik i obroty silnika
Dziwne połączenie - rozrusznik i obroty silnika
Silnik pewnego razu po prostu zgasł i zaczęły się problemy.
Pierwsza sprawa- nie było iskry- okazało się że ślicznie wyglądający palec rozdzielacza był uszkodzony. Po wymianie auto odpaliło, ale...
1. Nie wchodzi na obroty powyżej 4000 podczas jazdy.
Wymienione: palec rozdzielacza, aparat zapłonowy, przekaźnik 30, wyregulowany zapłon.
Jeszcze jutro sprawdzę dokładnie przepływomierz, ale może ktoś mi może jeszcze podsunąć
jakiś pomysł co jeszcze sprawdzić.
2. Podczas próby odpalenia samochodu często blokuje rozrusznik jakby akumulator był słaby.
Po kolejnych próbach w końcu zakręci i odpala.
Wymienione: akumulator, szczotki rozrusznika.
Proszę o pomoc. Wertowanie forum do niczego mnie nie doprowadziło. Może ktoś miał podobne problemy? Proszę w miarę możliwości o dokładne objaśnienia z określeniem gdzie znajduje się omawiany element.
Z góry serdecznie dziękuję
Pierwsza sprawa- nie było iskry- okazało się że ślicznie wyglądający palec rozdzielacza był uszkodzony. Po wymianie auto odpaliło, ale...
1. Nie wchodzi na obroty powyżej 4000 podczas jazdy.
Wymienione: palec rozdzielacza, aparat zapłonowy, przekaźnik 30, wyregulowany zapłon.
Jeszcze jutro sprawdzę dokładnie przepływomierz, ale może ktoś mi może jeszcze podsunąć
jakiś pomysł co jeszcze sprawdzić.
2. Podczas próby odpalenia samochodu często blokuje rozrusznik jakby akumulator był słaby.
Proszę o pomoc. Wertowanie forum do niczego mnie nie doprowadziło. Może ktoś miał podobne problemy? Proszę w miarę możliwości o dokładne objaśnienia z określeniem gdzie znajduje się omawiany element.
Z góry serdecznie dziękuję
- Jarewa
- Forum Audi 80
- Imię: Jarek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
Re: Dziwne połączenie - rozrusznik i obroty silnika
To może też być problem z mechanicznym wtryskiem. Nie domaganiem pompy paliwa itd.maneksoft pisze: 1. Nie wchodzi na obroty powyżej 4000 podczas jazdy.
A o tulejkach zapomniałeś? a to podstawa przy takim efekcie.maneksoft pisze: 2. Podczas próby odpalenia samochodu często blokuje rozrusznik jakby akumulator był słaby.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z