Cześć. To mój pierwszy post, jeżeli ten problem już gdzieś był rozwiązany proszę mnie odesłać.
Mam problem z Audi 80 b4 2.0 115km. Otóż z rana na zimnym odpala bez problemu, ale potrafi zgasnąć w trakcie jazdy lub po prostu nie odpalić po krótkich zakupach, po włączeniu zapłonu przekaźnik 208 (szary pod maską) zaczyna brzęczeć... Auto kręci ale nie chce odpalić.
Wymieniałem już 2 razy przekaźnik, ale problem powstaje na nowo.
Dodatkowo gdy jakimś cudem po wielokrotnych próbach uda się odpalić samochód, obroty świrują i falują do 2 tysięcy
nie wiem czy ma to jakieś znaczenie, ale całą zimę nie było problemu. natomiast zeszłego lata było to samo.
Czy wiecie co może być powodem takiego zachowania samochodu i na jaki koszt muszę się przygotować aby oddać go do naprawy?
Z góry dziękuję
[B4 2.0 ABK] Gaśnie w trakcie jazdy, potem problem przekaźni
-
- Forum Audi 80
- Imię: Maciej
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG
Może słynny przekaźnik 30 świruje: https://audi80.pl/b4-abk-przekaznik- ... t22250.htm
- Jarewa
- Forum Audi 80
- Imię: Jarek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
Na pewno masz problem z prądem, ale to droga od aku do silnika jest spora i sporo wtyczek urządzeń. Jak i masy masa silnika masa ecu masa budy.
Gdyby to była stacyjka kontrolka ładowania powinna mrużyć , 30 tradycyjnie pierwsza powinna być sprawdzona. A może ktoś odcięcie zapłonu tam wydziergał które już szwankuje??
Gdyby to była stacyjka kontrolka ładowania powinna mrużyć , 30 tradycyjnie pierwsza powinna być sprawdzona. A może ktoś odcięcie zapłonu tam wydziergał które już szwankuje??