[Audi 80 B4 2.3 NG] gdzie czujnik ciśnienia oleju??
[Audi 80 B4 2.3 NG] gdzie czujnik ciśnienia oleju??
witam mam pytanie gdzie znajduje sie czyjnik cisnienia oleju? jesli ktos wrzucil by fotke bylbym wdzieczny
- Solskier
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2,2 AAN
- Kontakt:
Masz daw albo nawet trzy (jesli masz dodatkowe zegary) czujnki cisniania oleju.
Wszystkie sa wkrecone mniej wiecej w połowie bloku przy dole (na foto z etka zazanczyłem Ci je na czerowno) I teraz tak bialy czujnik to jest czujnik wysokiego cisnienia (1.8Bara), niebieski czujnik to jest czujnik nieskiego cisnienia (0.25Bara), duzy dwu stkowy (bańka) jest to czujnk na dodatkowe zegary <ok>
Wszystkie sa wkrecone mniej wiecej w połowie bloku przy dole (na foto z etka zazanczyłem Ci je na czerowno) I teraz tak bialy czujnik to jest czujnik wysokiego cisnienia (1.8Bara), niebieski czujnik to jest czujnik nieskiego cisnienia (0.25Bara), duzy dwu stkowy (bańka) jest to czujnk na dodatkowe zegary <ok>
- Solskier
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2,2 AAN
- Kontakt:
Sprawdz pierw wiazke elekrtycza od czujników bo albo padł czujnik i robi cały czas zwarcie albo jest zwarcie na wiazce (albo coś sie zepsuło i naprawde jest coś nie tak z cienienim oleju, czego Ci nie zycze). <ok> Odłsz pokolei pojedynczo czujniki i patrz czy gaśnie jesli odłczysz obydwa a kontrolka dalej bedzie swiecic to wtedy jest zwarcie z masa na 100% i trzeba szukać gdzie przetatła sie wiazka.