Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[ABK] Jakie wartosci na oscyloskopie

Wszystko co znajduje się w komorze silnika.
ODPOWIEDZ
jabko_nb
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[ABK] Jakie wartosci na oscyloskopie

Post autor: jabko_nb » 07 paź 2011, 09:28

witam
borykam sie z problemem nie rownej pracy w moim ABK raz odpali normalnie i nie ma problemy a raz jak odpali to z trudem i robi ogromna fale od 400 do 1200 obrotow badz jak mu sie nie doda gazu (nie wazne czy na cieplym czy zimnym silniku) to krece i krece .Dodam ze ostatnio doszlo dlawienie sie silnika pod gore i przerywanie jakby nie rowno chodzil na cylindrach nie zawsze tak sie dzieje . Pod gore ( nie ma znaczenia ile paliwa z baku i pod jak duza gore ) auto nie zapali
Co zostało juz sprawdzone : czujnik temp niebieski ( wymieniony ) , praca przeplywomierza ( chodzi gladko nie zacina sie sciezka nie wytarta ) praca sodny na VAGU ( wedlug znachora jest oki - chce jeszcze sprawdzic na oscyloskopie ) filtr paliwa wymieniony ,czujnik cisnienia paliwa w listwie wtryskiwaczy wraz z wymiana przewodow , czujnik tps - u byl podmieniany z innym zadnej roznicy ,kable zaplonowe wymienione , nie ruszalem kopulki i palca zaplonowego , zaplon sprawdzony i ustawiony przez speca ABK
Co w planach :
- sprawdzenie pracy pompy jakie cisnienie ma - i tu jest moje 1 pytanie jaka powinna byc jej watorsc na wolnych obrotach a jaka na wysokich ( pompa nie jest napewno ori bo juz ja raz wyciagalem )
- sprawdzenie na oscyloskopie czujnika halla oraz stukowego spalanie - i tu 2 pytanie w jakich wartosciach powinna sie wachac ich praca i jak dokładnie to zrobic

- chce wymienic kopulke i palec jeszcze

Jesli to nie pomoze to juz nie wiem co bedzie nie tak zastanawialem sie nad krokowcem jescze czy nie mam podlozonego z innego silnika np z abt u nie ktorych abk widzialem go w metalowej obudowie ori a u mnie jest jakis plastik i tez orginal moze ktos podac nr seryjny jaki powienien byc

ODPOWIEDZ

Wróć do „Komora silnika”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl