Witam, posiadam silnik JN 1990r. Chciałbym wybłyskać kody, ale po odkręceniu półki nad nogami kierowcy nie mogę odnaleźć wtyczek które jak czytałem powinny tam być- jedna biała jedna czarna Proszę o pomoc w lokalizacji wtyczek.
Jedynie zbliżone kształtem do tych z Książki ( Sam naprawiam Audi 80 )są ale koloru zielonego i żółtego
Oto co znalazłem pod półką.
[80 B3 1,8s JN] Kody błyskowe. Brak złącza?
Właśnie niekoniecznie muszą być na podszybiu.
Książki podają jak to wygląda w typowym modelu, bądź obrazowo.
U mnie też tam miały być, a znalazłem pod osłonką pod kierownicą.
Kolego Zabłoch zdjęcie trochę nie najlepszej jakości ale na 90% to te kostki co napisałeś.
Z jednej idzie 1 kabel, a z drugiej 2 kable.
Na domiar złego ja walczyłem kilka miechów z wywołaniem kodów, bo:
- po pierwsze wpinanie bezpiecznika w przekaźnik nic nie dawało,
- po drugie alternatywne wywołanie poprzez zwarcie w kostce OBD1 też nie pomagało.
Po uporczywym diagnozowaniu okazało się, że w kostkach OBD nie było masy. Masę dorobiłem i poszło.
Kolego drogi zrób jeszcze jedną fotki wyłącznie tych kostek, frontem i bokiem i prześlij mi je na: pk_małpka_benti-light.az.pl, albo wklej w odpowiedzi, ale zaśmiecisz forum i dłużej poczekasz na odpowiedź.
Potwierdzę Ci czy to na pewno te złączki, ewentualnie powiem jak bezpiecznie sprawdzić czy to one.
Książki podają jak to wygląda w typowym modelu, bądź obrazowo.
U mnie też tam miały być, a znalazłem pod osłonką pod kierownicą.
Kolego Zabłoch zdjęcie trochę nie najlepszej jakości ale na 90% to te kostki co napisałeś.
Z jednej idzie 1 kabel, a z drugiej 2 kable.
Na domiar złego ja walczyłem kilka miechów z wywołaniem kodów, bo:
- po pierwsze wpinanie bezpiecznika w przekaźnik nic nie dawało,
- po drugie alternatywne wywołanie poprzez zwarcie w kostce OBD1 też nie pomagało.
Po uporczywym diagnozowaniu okazało się, że w kostkach OBD nie było masy. Masę dorobiłem i poszło.
Kolego drogi zrób jeszcze jedną fotki wyłącznie tych kostek, frontem i bokiem i prześlij mi je na: pk_małpka_benti-light.az.pl, albo wklej w odpowiedzi, ale zaśmiecisz forum i dłużej poczekasz na odpowiedź.
Potwierdzę Ci czy to na pewno te złączki, ewentualnie powiem jak bezpiecznie sprawdzić czy to one.