Witam,
Niestety wyłamał mi się króciec na górze chłodnicy, ten od cienkiego wężyka prowadzącego do zbiorniczka wyrównawczego ;( Wymiana chłodnicy raczej odpada, dlatego kombinuje jak to rozsądnie naprawić, wiec zanim cokolwiek zrobie postanowiłem zadać pytanie na forum, moze ktos miał ten problem. Czy kleić ( poxipol - dość nietrwałe rozwiązanie), czy kupić jakiś podobny króciec, gwintować i wkręcić w obudowe chłodnicy? Jakieś sugestie? pzdr
[B3 1.8 JN] Króciec od chłodnicy
- percevalle
- Audi 80 Klub
Dokładnie, takie rozwiązanie wydaje mi się najlepsze i najbardziej trwałe, przy wkręcaniu króćca posmarowałbym dodatkowo jakimś klejem do gwintów (nie silikonem) i będzie odpowiednio trzymać. Przy naprawie musisz wziąść pod uwagę że w układzie chłodzenia wytwarza się nadciśnienie rzędu 130 KPa.percevalle pisze:czy kupić jakiś podobny króciec, gwintować i wkręcić w obudowe chłodnicy?
- percevalle
- Audi 80 Klub
- czester-11
- Forum Audi 80
ja polecam zakupic lub poszukac w garazu starego odpowietrznika od hamulcow i sciac delikatnie (2-3 mm) ta strone zaokraglona (zeby byl wiekszy przeswit) i wkrecic normalnie w miejsce krucca, \
ja u siebie tak zrobilem i juz 3 lata jezdze. jezeli nie masz teraz tego to wkrec tam jakiegos wkreta zeby ci nie uciekał plyn
ja u siebie tak zrobilem i juz 3 lata jezdze. jezeli nie masz teraz tego to wkrec tam jakiegos wkreta zeby ci nie uciekał plyn
Ostatnio zmieniony 09 paź 2012, 23:29 przez czester-11, łącznie zmieniany 1 raz.
- percevalle
- Audi 80 Klub
- czester-11
- Forum Audi 80