[ALL] Króciec przelewowy w chłodnicy (ułamany)
[ALL] Króciec przelewowy w chłodnicy (ułamany)
J/W czym to skleić? Mam na chwilę obecną pomysła, aby wkręcić zamiast niego odpowietrznik hamulca, ale nie wiem, czy wytrzymają ścianki chłodnicy. Żeby nie ciekł - owinąć włosienicą :lol:
Może ktoś spotkał się już z podobnym problemem i jak z niego wybrnął.
Może ktoś spotkał się już z podobnym problemem i jak z niego wybrnął.
- damianek1234561
- Forum Audi 80
kolego ja tak mialem i i na szybko to poxylina sylikon i kolek szybkiego montarzu "6" wzialem kolek obielem tak zeby byl kawalek calej rurki wcisnalem na poxyline do chlodnicy i nasunelem werzyk powrotu tez na poxyline po wyschnieciu dalem jeszcze "kupe" czarnego sylikonu i jezdzilem tak do czasu zakupu nowej chlodnicy czyli jakis prawie miesiac i nic nie cieklo. Aczkolwiek ja odradzam druciarstwa ale bylem na wsi i musialem jakos do domu dojechac a motem alledrogo i wszystko jest ok
Problem polega na tym, że nie tyczy mojego klamota. Po prostu kumpel kupił B3 do reanimacji i tak to wygląda. Chłodnicę uszkodziłem przypadkowo (wystarczy chwila nieuwagi, bo w fabryce zakładają opaskę na ścisk a nie na śrubokręt mówiąc łopatologicznie)i jak nic nie wykombinuję to jestem chłodnicę w plecy a druciarstwo w grę nie wchodzi
Jest coś takiego, jak spawanie plastiku. Czy zdaje to egzamin :idea: :?: :idea: :?: :idea: :?: a popularne supergluty :?: materiał dość chropowaty +- złapie :?: a może wkrętka, jak do wtrysku gazu (zakładałem LPG niedawno) ta co idzie do listwy wtryskowej benzyny i dalej do regulatora ciśnienia(czy jakoś tak)
- sylwester28ET
- Forum Audi 80
Przerabiałem podobny temat u mnie był wstawiony kawałek rurki metalowej uprzednio z jednej strony nagwintowany aby można było go wkręcić w chłodnicę a z drugiej strony zrobione frezy aby dobrze trzymał się wężyk do tego klej dwuskładnikowy i takim sposobem pół roku na tym jeździłem.
Ale i tak zmieniłem chłodnicę, kupiłem nowa i tak już 6 rok bez żadnego problemu na niej śmigam :mrgreen:
Ale i tak zmieniłem chłodnicę, kupiłem nowa i tak już 6 rok bez żadnego problemu na niej śmigam :mrgreen:
- shellah
- Forum Audi 80
- Imię: Artur
- Model: Inny
- Nadwozie: Coupe
- Silnik: 2.8 AAH+lpg
ja sobie jakiś czas temu zrobiłem tak:
https://audi80.pl/b4-aahnaprawa-kroc ... t56549.htm
i do tej pory mam spokój.
Kwestia zrobienia raz a dobrze a nie na szybko
https://audi80.pl/b4-aahnaprawa-kroc ... t56549.htm
i do tej pory mam spokój.