[2.0 ABK] nie dzialaja wentylatory
witam nie dzialaja mi wentylatory w aucie jak zepne kostke drutem na chlodnicy to wentylatory sie wlaczaja myslalem ze to czujnik na chlodnicy zepsuty wymienilem na nowy i dalej jest tak samo. co moze byc przyczyna? (mozliwe ze mam takiego pecha ze kupilem uszkodzony wlacznik termiczny na chlodnie?
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
dodatkowo wypadaloby sie przekonac czy termostat wypuszcza na chlodnice ciepla wode, no i jak wyzej napisane chlodnica czy juz wszelkimi brudami nie jest przy czujniku zapchana, sam osobiscie mialem taki przypadek u siebie
wyjecie i jej przeplukanie pomoglo tak ze teraz sie nagrzewa na calej powierzchni wszedzie rowno
wyjecie i jej przeplukanie pomoglo tak ze teraz sie nagrzewa na calej powierzchni wszedzie rowno
chlodnica jest nowa a termostat mam wykrecony nagrzewa sie rownomiernie wynika ze kupilem uszkodzony czujnik dzis jade wymienic na nowy i napisze jak postep
panowie, wybaczcie, ale ja się podłączę, bo mam podobny problem (audib3).
czy aby nie jest tak, że koledze (i również mi) na kostce (przy wentylatorze), np. zaśnieżały/naderwały się styki/cały przewód? i po prostu nie dochodzi plus do wentylatora? i właśnie dlatego się nie włącza? chyba, że plus załącza się dopiero na ciepłym silniku? Sam tego nie wiem i jeżeli ktoś może mnie wyprowadzić z błędu to bardzo o to proszę:)
pozdrawiam
czy aby nie jest tak, że koledze (i również mi) na kostce (przy wentylatorze), np. zaśnieżały/naderwały się styki/cały przewód? i po prostu nie dochodzi plus do wentylatora? i właśnie dlatego się nie włącza? chyba, że plus załącza się dopiero na ciepłym silniku? Sam tego nie wiem i jeżeli ktoś może mnie wyprowadzić z błędu to bardzo o to proszę:)
pozdrawiam
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z