Witam!
Czy któryś z kolegów ma może rozpisaną wiązkę silnika 2.8 AAH, tak żeby można było szukać po kolorach kabli? A konkretnie to chodzi o to że swapuje ten silnik do innego auta i będę potrzebował podpiąć takie rzeczy jak zasilanie ecu, ciśnienie oleju, temp.cieczy, ładowanie itp. itd.. Jak swapowałem silnik bmw do chewroleta to na forum bmw bez problemu znalazłem takie opisy wiązek po kolorach przewodów, ale silniki bmw są częściej ruszane niż AAH. Także wielka prośba do kolegów o pomoc! Może jeszcze kiedyś się komuś przyda tak rozpisana wiązka.
[B4 AAH] podłączenie wiązki silnika
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
-
- Audi 80 Klub
- Imię: Rafał
- Model: Audi 80 B1
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 6A
podłączę się do tematu - pod podstawą akumulatora znajduje się płytka na której są trzy miejsca do przykręcenia przewodów. Problem polega na tym że z mało znanych mi powodów odkręciłem przewody tydzień temu i za chiny nie pamiętam jak to wszystko było przykręcone. Są tam przewody czerwone z białym i czarnym paskiem. Dwa są cienkie a dwa grubsze przewody.
Na płytce są oznaczenia bodajże E1, E2, E...+A.
Będę wdzięczny za pomoc bo nie mogę uruchomić silnika - rozruszniki nie kręci.
Dowiedziałem się że to płytka sterowania wentylatorem. Ciekawe czemu nie działa rozrusznik.
Na płytce są oznaczenia bodajże E1, E2, E...+A.
Będę wdzięczny za pomoc bo nie mogę uruchomić silnika - rozruszniki nie kręci.
Dowiedziałem się że to płytka sterowania wentylatorem. Ciekawe czemu nie działa rozrusznik.
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
-
- Audi 80 Klub
- Imię: Rafał
- Model: Audi 80 B1
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 6A