Cześć jestem tu nowy i błagam o pomoc.
Jestem posiadaczem Audi 90 coupe 2.3 NG i od jakiegoś czasu(dokładnie od
czasu kiedy zrobiłem zwarcie przy zapalniczce)przestał mi działać
wskaźnik temp na desce(mam pyt co on wskazuje-temp płynu czy silnika?)
Nie wiem co mam robić :cry:
[B3 NG] problem z temperaturą
Wskazuje temperaturę płynu chłodzącego, jak w każdym aucie. Wskaznika pokazujacego temperature silnika jeszcze nie wymyślono :lol:
Albo pał wskaźnik, albo czujnik.
PS Masz Audi Coupe a nie 90 Coupe
Albo pał wskaźnik, albo czujnik.
PS Masz Audi Coupe a nie 90 Coupe

Ostatnio zmieniony 16 paź 2007, 14:06 przez jmm, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
Cześć!
Ten wskaźnik pokazuje temperaturę silnika. Jeśli sprawdziłeś bezpieczniki i to nie jest ich wina sprawdź podłączenie czujników temperatury(mógł być to zwykły zbieg okoliczności) no i licznik pod spodem czy nie upaliło jakiejś ścieżki (mało prawdopodobne ale nie niemożliwe). Jak coś to daj znać poszukam wtedy co mogło się stać na schematach elektrycznych
. Pozdrawiam
Ten wskaźnik pokazuje temperaturę silnika. Jeśli sprawdziłeś bezpieczniki i to nie jest ich wina sprawdź podłączenie czujników temperatury(mógł być to zwykły zbieg okoliczności) no i licznik pod spodem czy nie upaliło jakiejś ścieżki (mało prawdopodobne ale nie niemożliwe). Jak coś to daj znać poszukam wtedy co mogło się stać na schematach elektrycznych

Żeby zdjąć kostki musisz najpierw takie czarne zwleczki na srodku podważyć żeby odskoczyły.shellah pisze:Aha.
A teraz mam problem z odpięciem kostek przy desce rozdzielczej![]()
Ale chyba sobie z tym poradzę.
Podpinałem kable od czujnika do akumulatora a wskazówka nie drgnęła.
Co to znaczy?
A to, ze poprowadziłeś napięcie z aku do czujnika to nic nie znaczy.
Zmierz omomierzem rezsytancje między każdym pinem a masą na zimnym i ciepłym silniku i podaj tu wartości