Cześć jestem tu nowy i błagam o pomoc.
Jestem posiadaczem Audi 90 coupe 2.3 NG i od jakiegoś czasu(dokładnie od
czasu kiedy zrobiłem zwarcie przy zapalniczce)przestał mi działać
wskaźnik temp na desce(mam pyt co on wskazuje-temp płynu czy silnika?)
Nie wiem co mam robić :cry:
[B3 NG] problem z temperaturą
Wskazuje temperaturę płynu chłodzącego, jak w każdym aucie. Wskaznika pokazujacego temperature silnika jeszcze nie wymyślono :lol:
Albo pał wskaźnik, albo czujnik.
PS Masz Audi Coupe a nie 90 Coupe
Albo pał wskaźnik, albo czujnik.
PS Masz Audi Coupe a nie 90 Coupe
Ostatnio zmieniony 16 paź 2007, 14:06 przez jmm, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
Cześć!
Ten wskaźnik pokazuje temperaturę silnika. Jeśli sprawdziłeś bezpieczniki i to nie jest ich wina sprawdź podłączenie czujników temperatury(mógł być to zwykły zbieg okoliczności) no i licznik pod spodem czy nie upaliło jakiejś ścieżki (mało prawdopodobne ale nie niemożliwe). Jak coś to daj znać poszukam wtedy co mogło się stać na schematach elektrycznych . Pozdrawiam
Ten wskaźnik pokazuje temperaturę silnika. Jeśli sprawdziłeś bezpieczniki i to nie jest ich wina sprawdź podłączenie czujników temperatury(mógł być to zwykły zbieg okoliczności) no i licznik pod spodem czy nie upaliło jakiejś ścieżki (mało prawdopodobne ale nie niemożliwe). Jak coś to daj znać poszukam wtedy co mogło się stać na schematach elektrycznych . Pozdrawiam
Żeby zdjąć kostki musisz najpierw takie czarne zwleczki na srodku podważyć żeby odskoczyły.shellah pisze:Aha.
A teraz mam problem z odpięciem kostek przy desce rozdzielczej
Ale chyba sobie z tym poradzę.
Podpinałem kable od czujnika do akumulatora a wskazówka nie drgnęła.
Co to znaczy?
A to, ze poprowadziłeś napięcie z aku do czujnika to nic nie znaczy.
Zmierz omomierzem rezsytancje między każdym pinem a masą na zimnym i ciepłym silniku i podaj tu wartości