Witam, szukalem odp na moje pytanie ale nie znalazlem dlatego zalozylem nowy temat.
Jestem posiadaczem b4 2,0 abk +lpg (sekwencja) dosc szczesliwym, lecz ostatniego czasu mam dosc.
Mianowicie problem jest taki ze auto nie chce odpalic, na zimnym jak i na cieplym silniku, jak jzu odpali to tzryma obroty kolo 200 i silnik pracuje jak by mial zgasnac. wymienilem w aucie kable, swiece,cewke i pomoglo na 2 dni, wiec znowu poszlo an warsztat i mechanik wyregulowal mi zaplon, i auto pochodzilo znowu 2 -3 dni, komputer nic nie pokazuje zaznacze to , silnik kompresje mial dobra ,przeplywomierz jest sprawny, silniczek krokowy dobry, rozrusznik dobry prosze was o pomoc bo juz niewiem co mozna zrobic aby auto normalnie odpalalo
Pamiętaj o stosowaniu tagów.
[80 b4 2,0 ABK] Problem z zaplonem
[80 b4 2,0 ABK] Problem z zaplonem
Ostatnio zmieniony 14 gru 2009, 09:19 przez PIKIEL, łącznie zmieniany 1 raz.
Posprawdzaj dokładnie szczelność dolotu, wszystkie połączenia czy przypadkiem gdzieś gumowy wężyk nie jest pęknięty.Sprawdź też regulator ciśnienia paliwa na końcu listwy wtryskowej, zdejmujesz wężyk idący od regulatora do kolektora dolotowego i patrzysz czy nie ma w w tym wężyku paliwa jeśli jest to znaczy że regulator jest uszkodzony i nie jest w stanie utrzymać stałego ciśnienia paliwa w listwie wtryskowej.
Pomysł dobry , zdejmij przewody zasilające zawory gazowe , nawet gdyby wtryski puszczały to zejdzie gaz z listwy i rurki i będziesz mógł prawdzić czy na samej benzynie tak się dzieje .krisiun1 pisze:Niech gazownicy sprawdzą czy na pewno wszystkie wtryski LPG są sprawne, może któryś przepuszcza i odpalasz auto na dwóch paliwach i stąd "duszenie" się silnika.